
Η μπύρα στα muffins με εξέπληξε, σκέφτηκα ότι ήταν ένα τυχερό παιχνίδι να αντικαταστήσεις εξ ολοκλήρου το γάλα με την ίδια ποσότητα μπύρας, με την μπύρα η ζυμη ήταν μαλακή, αρωματική και ευχάριστη, το αλκοόλ εξατμίζεται κατά το μαγείρεμα, αφήνοντας μόνο μια ευχάριστη γευση που παντρεύτηκε τέλεια με τα κομμάτια του μπέικον στη ζύμη. Δοκιμαστε τα!
Υλικα:
130 γραμμαρια αλεύρι
50 γραμμαρια παρμεζανα
1 αυγό
100 ml μπυρα
25 ml φυτικό λαδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγια
70 γραμμάρια μπέικον
Αλάτι πιπέρι
Συνταγη:
Βήμα 1

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί την μπύρα, το λάδι, το αυγό,το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2

Προσθεστε το τυρί παρμεζάνα, το αλεύρι και τη στιγμιαία μαγιά.
Βήμα 3


Συνδυάστε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον.
Βήμα 4

Ανακατέψτε για να πανε παντου τα κομμάτια του μπέικον.
Βήμα 5

Βουτηρωνουμε τις φορμες και τις γεμίζουμε με τα 2/3 του ύψους τους.
Βήμα 6

Ψήστε τα muffins στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλη σας Ορεξη!