
Μικρές μπουκιές με πράσινες ελιές. Η ζύμη ειναι σαν της πίτσας με την προσθήκη παρμεζάνας, έκανα πολλές μπάλες και στη συνέχεια έβαλα μια πράσινη ελιά στο κέντρο. Δοκιμάστε τα!
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0030 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
40 γραμμάρια βούτυρο
120 ml νερό
1 κουταλάκι αλάτι
7 γραμμάρια μαγιά
100 γραμμάρια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και το τυρί παρμεζάνα.
Βήμα 2

Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά διαλυμένη σε νερό.
Βήμα 3

Αρχίζουμε να ανακατεύουμε, στη συνέχεια, προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο και το αλάτι.
Βήμα 4

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε με μια μαλακή ζύμη.
Βήμα 5

Στη συνέχεια πλάθουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες στο φούρνο.
Βήμα 6


Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια των 20 γραμμάριων.
Βήμα 7

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τοποθετήστε στο κέντρο τους μια ελιά. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μια 1 ώρα. Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!