
Παπαρδέλες με κάστανα και μπέικον είναι ένα φθινόπωρο πιάτο, σερβίρεται με ένα ποτήρι κρασί, η γλυκύτητα από τα κάστανα κάνει μια ωραία αντίθεση με το αλμυρό μπέικον.
Υλικά:
300 γραμμάρια Παπαρδέλες250 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
150 γραμμάρια μπέικον
1/2 κρεμμύδι
25 γραμμάρια βούτυρο
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Παρμεζάνα τυρί
Συνταγή:
Βήμα 1

Κόψτε τα βραστά κάστανα σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το λάδι και το βούτυρο.
Βήμα 3

Τώρα προσθέστε τα κάστανα και μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια, και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Βήμα 4

Ανακατέψτε, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5


Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στη συνέχεια στραγγίστε τα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο νερό. Προσθέστε την παρμεζάνα και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
Βήμα 6

Σερβίρετε τα ζυμαρικά με κάστανα και μπέικον και Καλή σας Όρεξη!