Τα σπιτικά χοτ-ντογκ είναι μια νόστιμη συνταγή! Είναι μια ζύμη πίτσας εμπλουτισμένη με τυρί παρμεζάνα, γεμιστή με τηγανιτές πατάτες, λουκάνικα και τυριά, όλα τυλιγμένα σε ένα μπουκέτο.
Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0040 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
80 γραμμάρια βούτυρο
250 ml γάλα
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
15 γραμμάρια μαγιά
12 λουκάνικα Φραγκφούρτης
400 γραμμάρια πατάτες
50 γραμμάρια τυρί
Συνταγή:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη παρμεζάνα.Κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Αρχίστε να ζυμώνετε, στη συνέχεια, προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο και το αλάτι.
Βήμα 3
Συνεχίστε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Βήμα 4
Στη συνέχεια κάντε μια μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες στο φούρνο.
Βήμα 5
Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε τις πατάτες στο ελαιόλαδο.
Βήμα 6
Τώρα Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.
Βήμα 7
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε ζύμης ένα λουκάνικο, 5 με 6 πατάτες και ένα κομμάτι τυρί.
Βήμα 8
Τυλίξτε για να σχηματιστεί ένα μπουκέτο.
Βήμα 9
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα στο φούρνο.
Βήμα 10
Βουρτσίστε τα χοτ-ντογκ με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και Καλή σας Όρεξη!