
Ένα σάντουιτς με μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί ένα πιάτο γαλλικής προελεύσεως με το όνομα Monsieur Croque. Το όνομα αυτού του νόστιμου σάντουιτς προέρχεται από το ρήμα croquer «δάγκωμα» και Monsieur "κύριε". Δοκιμάστε το!
Υλικά:
100 γραμμάρια ζαμπόν
120 γραμμάρια τυρί Emmental
60 γραμμάρια γραβιέρα
Υλικά για τη σάλτσα:
200 ml γάλα
20 γραμμάρια αλεύρι
20 γραμμάρια βουτύρο
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Συνταγή:
Βήμα 1

Λιώστε το βούτυρο με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα και ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά.
Βήμα 2


Μαγειρέψτε τη σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και μοσχοκάρυδο.
Βήμα 3

Τώρα πάρτε μια φέτα ψωμί και απλώστε 1 κουταλιά της κρέμας πάνω στην επιφάνεια.
Βήμα 4

Τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα με τυρί Emmental.
Βήμα 5

Σκεπάστε με άλλη μια φέτα ψωμί και στη συνέχεια, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί.
Βήμα 6

Τοποθετήστε το σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Βήμα 7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά με την επιλογή σχάρα.

Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε το Croque monsieur. Καλή σας Όρεξη!