Τιραμισού με φράουλες και λευκή σοκολάτα με σαντιγί, δοκιμάστε αυτό το υπέροχο και λιχουδιαστικο γλυκό!
Υλικά:
200 γραμμάρια μπισκότα
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
150 ml κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια φράουλες
Υλικά για το σιρόπι:
100 γραμμάρια φράουλες
40 γραμμάρια ζάχαρη
80 ml νερό
Συνταγή:
Βήμα 1
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες για το σιρόπι, κόβουμε σε κομμάτια, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ.
Βήμα 2
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με την κρέμα μασκαρπόνε.
Βήμα 4
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις υπόλοιπες φράουλες (κρατάμε στην άκρη 6 ή 7 για την τελική διακόσμηση) και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Έτσι θα ξεκινήσει τη συναρμολόγηση του Tiramisu. Βρέξτε τις δύο πλευρές των ladyfingers, ένα κάθε φορά στο σιρόπι.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μια πιατέλα, δίπλα-δίπλα.
Βήμα 6
Απλώστε σε μια στρώση τη κρέμα μασκαρπόν, περίπου το ένα τρίτο του συνόλου. Τοποθετήστε τις κομμένες φράουλες στη γέμιση.
Βήμα 7
Επαναλάβετε,με τα ladyfingers, για να δημιουργήσετε ένα δεύτερο στρώμα.
Βήμα 8
Τέλος, τοποθετήστε το τελευταίο στρώμα ladyfingers.
Βήμα 9
Μοιράστε την υπόλοιπη γέμιση πάνω τους.
Βήμα 10
Κόψτε τις υπόλοιπες φράουλες σε φέτες και διακοσμήσετε το τιραμισού. Βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Στη συνέχεια, διακόσμησε το τιραμισού με τρίμματα λευκής σοκολάτας και σερβίρετε.
Καλή σας Όρεξη!