Μια συνταγή για muffins χωρίς αυγά πολύ μαλακά και με νόστιμη γεύση που δεν αμαρτάνουμε στο ελάχιστο γιατί είναι ελαφρύτερα. Η συνταγή για muffins χωρίς αυγά θα μπορούσε να ήταν χρήσιμη όχι μόνο σε περίπτωση που υποφέρετε από αλλεργίες, αλλά και αν θέλετε μια απόλαυση με λιγότερα λιπαρά ή αν θέλετε να κάνετε ένα κέικ την τελευταία στιγμή και στο σπίτι σας δεν έχετε τα αυγά. Σας εύχομαι ένα γλυκό Σαββατοκύριακο, φιλιά
Υλικά:
125 γραμμάρια γιαούρτι
80 ml γάλα
30 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
150 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
25 γραμμάρια κακάο πικρό
100 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Συνταγή:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάστε όλα τα στέρεα συστατικά: αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά πάνω από τα στέρεα και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Μοιράζετε το μείγμα σε κύπελλα, γεμίζοντας τα περίπου στα 3/4.
Βήμα 5
Ψήστε τα muffins για 14 λεπτά στους 180 βαθμους, σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 6
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!