
Cheesesteak, επίσης γνωστα ως Philly cheesesteak είναι ένα σάντουιτς με γέμιση απο λεπτές φέτες μπριζόλας σε μικρά κομμάτια και λιώμενο τυρί. Είναι ένα τρόφιμο του δρομου πολύ δημοφιλής στην Αμερική, που έχει τις ρίζες της στη Φιλαδέλφεια. Το ψωμί που χρησιμοποιείται για αυτή τη συνταγή είναι τα κλασσικα για τα χοτ ντογκ. Αυτό που προτείνω είναι η βασική έκδοση του cheesesteak στην οποια πολυ συχνά προσθετουμε επίσης κρεμμύδια, πιπεριές, ή μαγιονέζα.
Υλικα:
4 σάντουιτς
400 γραμμάρια φέτες βόειο κρέας ή χοιρινο
140 γραμμάρια τυρί τσένταρ
Αλάτι, ελαιόλαδο
Συνταγη:
Βήμα 1


Ζεσταίνετε με ελαιολαδο ένα ταψί ή ένα τηγάνι και μαγειρέψτε το κρέας 1-2 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 2


Βάλτε το κρεας σε ένα ξύλο κοπής, με αλάτι και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και στη συνέχεια, σε τετράγωνα.
Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, κόψτε τα σάντουιτς και τα ψήνουμε σε ένα γκριλ.
Βήμα 4

Βάζουμε το κρέας πίσω στο ζεστό τηγανι και προσθέτουμε το τυρί Cheddar.
Βήμα 5


Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το εντελώς λιώσει το τυρί.
Βήμα 6

Γεμιστε τα ψωμακια και σερβιρετε ζεστα.

Καλη σας Ορεξη!