![22 22](https://lh3.googleusercontent.com/--W-JDUgIq40/V3Ki2m5p--I/AAAAAAAA4DI/hJ8cqz7Zq-0/22_thumb%25255B16%25255D.jpg?imgmax=800)
Εδώ είναι η συνταγή με βήμα προς βήμα, αγαπημένη τουρτα για γενέθλια, ιδιαίτερα από τα παιδιά που θα εκπλαγουν από το παιχνίδι της ισορροπίας και βαρύτητας :) , ένα μέρος αιωρείται στον αέρα με ένα πολύ χαριτωμένο οπτικό αποτέλεσμα.
Υλικα:
4 αυγά160 γραμμάρια ζάχαρη
110 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια αλεύρι τυπου 00
40 γραμμάρια κακάο πικρό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για μια φόρμα 15 εκατοστών:
2 αυγά
80 γραμμάρια ζάχαρη
55 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια αλεύρι
20 γραμμάρια κακάο πικρό 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα:
600 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια κρόκοι αυγού (περίπου 7)
200 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια βουτηρο
30 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
1 ξυλάκι βανίλια
100 γραμμάρια λευκής σοκολάτας
Υλικά για το σιρόπι:
200 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
Υλικά για το γλάσο:
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ μαύρη σοκολάτα
300 γραμμάρια Τόγκο
400 γραμμάρια M & M
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
Συνταγη:
Βήμα 1
![1 1](https://lh3.googleusercontent.com/-9RSuJN5SdLs/V3KjCilIlEI/AAAAAAAA4DY/BnQBTTPbyw4/1_thumb%25255B12%25255D.jpg?imgmax=800)
![2 2](https://lh3.googleusercontent.com/-h_vzamUZkqQ/V3KjNMc6EOI/AAAAAAAA4Do/SRv1AXvO6oM/2_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα.Στη συνέχεια, αφήνουμε να πάρει βράση η κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και γυρίστε για να αναμειχθεί.
Βήμα 2
![3 3](https://lh3.googleusercontent.com/-QF9OOvctZZo/V3KjXrjT4cI/AAAAAAAA4D8/cJVieRKbXPM/3_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![4 4](https://lh3.googleusercontent.com/-GbgXL_ykg-0/V3KjhSzctHI/AAAAAAAA4EM/_md438FWeqE/4_thumb%25255B12%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο για να γινει πολύ κρύα. Αφού κρυώσει, ανακατευετε με ένα σύρμα.
Βήμα 3
![5 5](https://lh3.googleusercontent.com/-lFIeQ7CpEpM/V3Kjrg3SngI/AAAAAAAA4Ec/AOSdX2R0niM/5_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![6 6](https://lh3.googleusercontent.com/-1eLhgeyKKmQ/V3KjusuiNaI/AAAAAAAA4Es/_PpEeEOcOZM/6_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του κέικ.Κόψτε το κέικ οριζόντια για να αποκτήσουν τρεις βασεις.
Βήμα 4
![7 7](https://lh3.googleusercontent.com/-IqfqXxqHoEE/V3Kjy-JZRaI/AAAAAAAA4FA/wosNuY8_QWo/7_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ετοιμάστε το σιροπι που εχει βράζει για λίγα λεπτά, με τη ζάχαρη και το ρούμι (ή οτι άλλο αλκοόλ σας αρέσει) και αλειψτε το πρώτο στρώμα του κεικ.
Βήμα 5
![8 8](https://lh3.googleusercontent.com/-goXlCVIfM1M/V3Kj3enDS3I/AAAAAAAA4FQ/xpVYAp6mzOc/8_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![9 9](https://lh3.googleusercontent.com/-1eeoqOijknk/V3Kj9bnn2mI/AAAAAAAA4Fg/HSqT0RdmzBM/9_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και να την απλωσετε ομοιόμορφα, προσθεστε απο πάνω τη μιση ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα.
Βήμα 6
![10 10](https://lh3.googleusercontent.com/-OJ4EMprTT04/V3KkEMh3ZyI/AAAAAAAA4Fw/JeEZjdBLea0/10_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο, χρησιμοποιήστε ελαφριά πίεση για τη γέμιση και επαναλάβετε τη διαδικασία: σιροπι, κρέμα, σοκολάτα.
Βήμα 7
![11 11](https://lh3.googleusercontent.com/-38R8B8QQKzA/V3KkIGUBCnI/AAAAAAAA4GA/cnOcMnFACks/11_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![12 12](https://lh3.googleusercontent.com/-gZx52XqaDDE/V3KkNLts9sI/AAAAAAAA4GQ/z4SHRJ2Ylrs/12_thumb%25255B12%25255D.jpg?imgmax=800)
Κλείστε με το τρίτο δίσκο και πιέστε ελαφρά.
Βήμα 8
![13 13](https://lh3.googleusercontent.com/-6xg5Yojjv-I/V3KklZ1kLGI/AAAAAAAA4Gk/h2181is5fJQ/13_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Χρησιμοποιήστε τη πάγωμενη σοκολατα για να αλειψετε ολη τη τούρτα.
Βήμα 9
![14 14](https://lh3.googleusercontent.com/-xtxZ5Rsg9Ac/V4ZvDAq2buI/AAAAAAAA4HA/Gezm5zUXEx4/14_thumb8.jpg?imgmax=800)
![15 15](https://lh3.googleusercontent.com/-S8uqUbt2dCU/V4ZvSXJvC4I/AAAAAAAA4HI/tCDnzuCW5HI/15_thumb17.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μικρότερο κέικ στη μέση του μεγάλου. Δημιουργήστε ένα περίφραγμα με Τόγκο γύρω από την τούρτα.
Βήμα 10
![16 16](https://lh3.googleusercontent.com/-B3CvTafR6nw/V4ZvZsmCHkI/AAAAAAAA4HQ/pDVs4Pzo2yA/16_thumb7.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε μια κορδέλα ή σπάγγο καθαρό που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει το σχήμα, στη συνέχεια, δημιουργήστε το M & Ms καταρράκτη.
Βήμα 11
![17 17](https://lh3.googleusercontent.com/-9sUCrM4PK3U/V4Zvfad_P2I/AAAAAAAA4HY/ZkLgYA6HSxA/17_thumb12.jpg?imgmax=800)
![18 18](https://lh3.googleusercontent.com/-zSpMOG8ZN_0/V4ZvpTYBcyI/AAAAAAAA4Hg/PePViqjR3D8/18_thumb8.jpg?imgmax=800)
Τώρα θα χρειαστείτε ένα καλαμάκι, το ξυλακι απο σουβλάκι και το σακουλακι απο τα M & M. Το ξυλακι απο το σουβλάκι θα μπει μεσα στο καλαμακι και το πακέτο και θα σταματήσει κοντά στο διπλωμένο τμήμα του χαρτιου.
Βήμα 12
![19 19](https://lh3.googleusercontent.com/-7NNXAyiWdnI/V4Zvstk0GGI/AAAAAAAA4Ho/8pclNxO4i2Y/19_thumb8.jpg?imgmax=800)
Κολλήστε το καλαμάκι στη τουρτα κα΄το ι πασπαλίζουμε με μια γενναιόδωρη στρώση σοκολατας που μας περισεψέ.
Βήμα 13
![20 20](https://lh3.googleusercontent.com/-RfoMWnrrUh0/V4ZvyNv4-PI/AAAAAAAA4Hw/IZ8nPpgp8Os/20_thumb7.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια προσθεστε τα M & M, βοηθώντας με λίγο με τη λιωμένη σοκολάτα. οπως στην εικονα.
![21 21](https://lh3.googleusercontent.com/-SLPVc5Ht5vc/V4Zv1Js69nI/AAAAAAAA4H4/I68UjeX0s_s/21_thumb7.jpg?imgmax=800)
![22 22](https://lh3.googleusercontent.com/-KhE2EKAPpfw/V4Zv7_ckdJI/AAAAAAAA4IA/aGMkGeiMH18/22_thumb7.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε τη σακουλα απο τα m&ms και σερβίρετε.
![23 23](https://lh3.googleusercontent.com/-Vc4dEvBryXs/V4Zv_610XwI/AAAAAAAA4II/GwOOzDWlo5c/23_thumb7.jpg?imgmax=800)
Καλη σας Ορεξη!