
Εδώ είναι η συνταγή με βήμα προς βήμα, αγαπημένη τουρτα για γενέθλια, ιδιαίτερα από τα παιδιά που θα εκπλαγουν από το παιχνίδι της ισορροπίας και βαρύτητας :) , ένα μέρος αιωρείται στον αέρα με ένα πολύ χαριτωμένο οπτικό αποτέλεσμα.
Υλικα:
4 αυγά160 γραμμάρια ζάχαρη
110 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια αλεύρι τυπου 00
40 γραμμάρια κακάο πικρό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για μια φόρμα 15 εκατοστών:
2 αυγά
80 γραμμάρια ζάχαρη
55 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια αλεύρι
20 γραμμάρια κακάο πικρό 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα:
600 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια κρόκοι αυγού (περίπου 7)
200 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια βουτηρο
30 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
1 ξυλάκι βανίλια
100 γραμμάρια λευκής σοκολάτας
Υλικά για το σιρόπι:
200 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
Υλικά για το γλάσο:
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ μαύρη σοκολάτα
300 γραμμάρια Τόγκο
400 γραμμάρια M & M
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
Συνταγη:
Βήμα 1


Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα.Στη συνέχεια, αφήνουμε να πάρει βράση η κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και γυρίστε για να αναμειχθεί.
Βήμα 2


Αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο για να γινει πολύ κρύα. Αφού κρυώσει, ανακατευετε με ένα σύρμα.
Βήμα 3


Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του κέικ.Κόψτε το κέικ οριζόντια για να αποκτήσουν τρεις βασεις.
Βήμα 4

Ετοιμάστε το σιροπι που εχει βράζει για λίγα λεπτά, με τη ζάχαρη και το ρούμι (ή οτι άλλο αλκοόλ σας αρέσει) και αλειψτε το πρώτο στρώμα του κεικ.
Βήμα 5


Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και να την απλωσετε ομοιόμορφα, προσθεστε απο πάνω τη μιση ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα.
Βήμα 6

Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο, χρησιμοποιήστε ελαφριά πίεση για τη γέμιση και επαναλάβετε τη διαδικασία: σιροπι, κρέμα, σοκολάτα.
Βήμα 7


Κλείστε με το τρίτο δίσκο και πιέστε ελαφρά.
Βήμα 8

Χρησιμοποιήστε τη πάγωμενη σοκολατα για να αλειψετε ολη τη τούρτα.
Βήμα 9


Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μικρότερο κέικ στη μέση του μεγάλου. Δημιουργήστε ένα περίφραγμα με Τόγκο γύρω από την τούρτα.
Βήμα 10

Προσθέστε μια κορδέλα ή σπάγγο καθαρό που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει το σχήμα, στη συνέχεια, δημιουργήστε το M & Ms καταρράκτη.
Βήμα 11


Τώρα θα χρειαστείτε ένα καλαμάκι, το ξυλακι απο σουβλάκι και το σακουλακι απο τα M & M. Το ξυλακι απο το σουβλάκι θα μπει μεσα στο καλαμακι και το πακέτο και θα σταματήσει κοντά στο διπλωμένο τμήμα του χαρτιου.
Βήμα 12

Κολλήστε το καλαμάκι στη τουρτα κα΄το ι πασπαλίζουμε με μια γενναιόδωρη στρώση σοκολατας που μας περισεψέ.
Βήμα 13

Στη συνέχεια προσθεστε τα M & M, βοηθώντας με λίγο με τη λιωμένη σοκολάτα. οπως στην εικονα.


Προσθέστε τη σακουλα απο τα m&ms και σερβίρετε.

Καλη σας Ορεξη!