ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Project Gutenberg

    Free-historical-literature-600x600
    Ο Γουτεμβέργιος ήταν ο άνθρωπος που εισήγαγε την τυπογραφία στην Ευρώπη το 1441.

    Η επιτυχία αυτή ήταν αποτέλεσμα εύρευνας ετών ,που οδήγησε στην δημιουργία  ενός βελτιωμένου μελανιού που μπόρεσε να τυπώσει και στις δύο οψεις του ίδιου χαρτιού,κάνοντας την εκτύπωση πιο φθηνή και πιο εύκολη την μαζική εκτύπωση.

    Το Project Gutenberg όπως ονομάστηκε εις την μνήμην του ,δημιουργήθηκε το 1971 από τον Michael Ηart τον δημιουργό των e-books(ψηφιοποιημένων βιβλίων) . Σκοπός του είναι η αρχειοθέτηση και η διανομή των πολιτιστικών έργων μέσα απο το το Διαδίκτυο. Η δράση του συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αριθμεί πάνω απο 53,000 δωρεάν e-books ,εκτός της online ανάγνωσής τους ,μπορούν να “κατέβουν” στον υπολογιστή σας και είναι διαθέσιμα σε μορφή απλού κειμένου ,είτε κειμένου με τις εικόνες . Υπάρχουν και σε μορφοποίηση για το Kindle(συσκευή ανάγνωσης e-books,για ξεκούραστο διάβασμα). Μια νέα προσθήκη στο project αφορά την είσοδο των Audio Books,τα οποία είναι ηχογραφημένη ανάγνωση του βιβλίου είτε απο ανθρωπινή φωνή είτε φωνή δημιουργημένη απο υπολογιστή.

    Οπως και ο Γουτεμβέργιος έτσι και ο Michael Ηart μέσω των ebooks και το Project Gutenberg έκανε ψηφιακά προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο,τον θησαυρό των πολιτιστικών έργων και της πρόσβασης της γνώσης.
    Project Gutenberg
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή