ΝΕΑ

    Σπιτικά λουκάνικο πιττάκια

    12
    Λουκάνικο πιττάκια με σπιτική ζύμη, αφράτα και νόστιμα για όλες τις ώρες τις ημέρας.


    Υλικά:

    250 γραμμάρια  αλεύρι τύπου 00 
    250 γραμμάρια   αλεύρι τύπου  0
    50 γραμμάρια  ζάχαρη
    60 γραμμάρια βούτυρο  
    15 γραμμάρια  νωπής μαγιά  
    10 γραμμάρια  αλάτι
    250 γραμμάρια  νερό
    8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
    Γάλα
    Σουσάμι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βάλτε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ και τη ζάχαρη, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέστε το βούτυρο  και  τη μαγιά.

    Βήμα 2

    2 3
    Ξεκίνησε να εργάζεται τη ζύμη και  στη συνέχεια, τη στιγμή που θα γίνει  θρυμματισμένη η  ζύμη, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει  μια μπάλα ζύμης λεία  και  μαλάκια. αφήστε να φουσκώσει στο φούρνο για 3 ώρες.

    Βήμα 3

    4
    Χωρίζουμε τη ζύμη στη συνέχεια σε  8 τεμάχια.

    Βήμα 4

    5
    Ανοίξτε τη ζύμη σαν κορδονάκι.

    Βήμα 5

    6
    Στη συνέχεια, παίρνουμε  το λουκάνικο και τυλίξτε το  γύρω από το ζυμάρι.

    Βήμα 6

    7
    Βάλτε τα σε ένα ταψί και αφήστε τα  να φουσκώσουν  και πάλι για περίπου 40 λεπτά.

    Βήμα 7

    8 9 
    Αλείψτε με λίγο γάλα, σκεπάζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

    Βήμα 8

    100
    Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, στη συνέχεια συνεχίζουμε  για 20 λεπτά ακόμη.


    11
    Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Σπιτικά λουκάνικο πιττάκια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή