
Λουκάνικο πιττάκια με σπιτική ζύμη, αφράτα και νόστιμα για όλες τις ώρες τις ημέρας.
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0
50 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια βούτυρο
15 γραμμάρια νωπής μαγιά
10 γραμμάρια αλάτι
250 γραμμάρια νερό
8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
Γάλα
Σουσάμι
Συνταγή:
Βήμα 1

Βάλτε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ και τη ζάχαρη, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέστε το βούτυρο και τη μαγιά.
Βήμα 2


Ξεκίνησε να εργάζεται τη ζύμη και στη συνέχεια, τη στιγμή που θα γίνει θρυμματισμένη η ζύμη, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης λεία και μαλάκια. αφήστε να φουσκώσει στο φούρνο για 3 ώρες.
Βήμα 3

Χωρίζουμε τη ζύμη στη συνέχεια σε 8 τεμάχια.
Βήμα 4

Ανοίξτε τη ζύμη σαν κορδονάκι.
Βήμα 5

Στη συνέχεια, παίρνουμε το λουκάνικο και τυλίξτε το γύρω από το ζυμάρι.
Βήμα 6

Βάλτε τα σε ένα ταψί και αφήστε τα να φουσκώσουν και πάλι για περίπου 40 λεπτά.
Βήμα 7


Αλείψτε με λίγο γάλα, σκεπάζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 8

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, στη συνέχεια συνεχίζουμε για 20 λεπτά ακόμη.

Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!