ΝΕΑ

    Τάρτα πατάτας

    9
    Η ιδέα της τάρτας με πατάτα να ψήνεται στο «έξυπνο καλούπι " και, στη συνέχεια, να γίνετε  γεμιστό είναι μια  δελεαστική συνταγή. Δοκιμάστε ένα κομμάτι!


    Υλικά:

    1 κιλό  πατάτες
    40 γραμμάρια  βούτυρο
    2 αυγά
    80 γραμμάρια  τυρί παρμεζάνα
    Αλάτι, πιπέρι
    1 πρέζα  μοσχοκάρυδο
    60 γραμμάρια μπέικον
    200 γραμμάρια τυρί
    Βούτυρο
    Τριμμένη φρυγανιά

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 30 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις  πολτοποιούμε.

    Βήμα 2

    2
    Βάζουμε  τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το  βούτυρο, τα αυγά, το τυρί παρμεζάνα, το αλάτι, στη συνέχεια, προσθέστε το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

    Βήμα 3

    3
    Ανακατεύουμε για να γίνει  ένα ομογενές μείγμα.

    Βήμα 4

    4
    Ρίχνουμε το μείγμα πατάτας σε ένα  βουτυρωμένο και πασπαλισμένο ταψί  με τριμμένη φρυγανιά.

    Βήμα 5

    5
    Με υγρά  χέρια απλώνουμε το μείγμα μας στο ταψί.

    Βήμα 6

    6
    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο  για περίπου 20 με 25 λεπτά.

    Βήμα 7

    7
    Μόλις ψηθεί, γυρίστε το ανάποδα σε ένα ταψί.

    Βήμα 8

    8
    Βάλτε από πάνω  μικρά κομμάτια τυρί και φέτες μπέικον.

    Βήμα 9

    9
    Ψήστε ξανά τάρτα, στους 180 βαθμούς  για 5 με 10 λεπτά, για να λιώσει το τυρί και να γίνει το μπέικον ογκρατέν. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Τάρτα πατάτας
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή