![9 9](http://lh6.ggpht.com/-N_94WiUhHcE/VIG3pvLuvqI/AAAAAAAA08M/uuKgZwJxiQA/9_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Η ιδέα της τάρτας με πατάτα να ψήνεται στο «έξυπνο καλούπι " και, στη συνέχεια, να γίνετε γεμιστό είναι μια δελεαστική συνταγή. Δοκιμάστε ένα κομμάτι!
Υλικά:
1 κιλό πατάτες40 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
80 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
60 γραμμάρια μπέικον
200 γραμμάρια τυρί
Βούτυρο
Τριμμένη φρυγανιά
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh6.ggpht.com/-9Na0_JPAFQQ/VIG3rD3whQI/AAAAAAAA08c/EuhGAvWmvVA/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 30 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
Βήμα 2
![2 2](http://lh4.ggpht.com/-y40uSvfluzA/VIG3tKkS4qI/AAAAAAAA08s/ChyAS62YBto/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο, τα αυγά, το τυρί παρμεζάνα, το αλάτι, στη συνέχεια, προσθέστε το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Βήμα 3
![3 3](http://lh3.ggpht.com/-CkTjXRMUOC4/VIG3upTPAxI/AAAAAAAA088/smmaqDM2gp4/3_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύουμε για να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
Βήμα 4
![4 4](http://lh3.ggpht.com/-YTh4-8u98a4/VIG3wZhAigI/AAAAAAAA09M/v4QJMY7aNIM/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε το μείγμα πατάτας σε ένα βουτυρωμένο και πασπαλισμένο ταψί με τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 5
![5 5](http://lh4.ggpht.com/-pDol4YR-5_0/VIG3yICaG5I/AAAAAAAA09c/JAqWiWnG0gA/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Με υγρά χέρια απλώνουμε το μείγμα μας στο ταψί.
Βήμα 6
![6 6](http://lh6.ggpht.com/-2zxYewfAbXE/VIG3z8iZHUI/AAAAAAAA09s/2jIOG8id4-w/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Βήμα 7
![7 7](http://lh4.ggpht.com/-SmAcQQ_wZik/VIG31vdELEI/AAAAAAAA098/tw3v9VueGL0/7_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Μόλις ψηθεί, γυρίστε το ανάποδα σε ένα ταψί.
Βήμα 8
![8 8](http://lh5.ggpht.com/-6plm8NYYD5k/VIG33FTH8OI/AAAAAAAA0-M/Bs39xbYQ_fI/8_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε από πάνω μικρά κομμάτια τυρί και φέτες μπέικον.
Βήμα 9
![9 9](http://lh4.ggpht.com/-bnJL_oluk_4/VIG3428z2EI/AAAAAAAA0-c/HY_dBAUbBU8/9_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήστε ξανά τάρτα, στους 180 βαθμούς για 5 με 10 λεπτά, για να λιώσει το τυρί και να γίνει το μπέικον ογκρατέν. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!