
Η ιδέα της τάρτας με πατάτα να ψήνεται στο «έξυπνο καλούπι " και, στη συνέχεια, να γίνετε γεμιστό είναι μια δελεαστική συνταγή. Δοκιμάστε ένα κομμάτι!
Υλικά:
1 κιλό πατάτες40 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
80 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
60 γραμμάρια μπέικον
200 γραμμάρια τυρί
Βούτυρο
Τριμμένη φρυγανιά
Συνταγή:
Βήμα 1

Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 30 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
Βήμα 2

Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο, τα αυγά, το τυρί παρμεζάνα, το αλάτι, στη συνέχεια, προσθέστε το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Βήμα 3

Ανακατεύουμε για να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
Βήμα 4

Ρίχνουμε το μείγμα πατάτας σε ένα βουτυρωμένο και πασπαλισμένο ταψί με τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 5

Με υγρά χέρια απλώνουμε το μείγμα μας στο ταψί.
Βήμα 6

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Βήμα 7

Μόλις ψηθεί, γυρίστε το ανάποδα σε ένα ταψί.
Βήμα 8

Βάλτε από πάνω μικρά κομμάτια τυρί και φέτες μπέικον.
Βήμα 9

Ψήστε ξανά τάρτα, στους 180 βαθμούς για 5 με 10 λεπτά, για να λιώσει το τυρί και να γίνει το μπέικον ογκρατέν. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!