ΝΕΑ

    Χοιρινό με δαμάσκηνα

    8
    Το ψητό χοιρινό με δαμάσκηνα είναι ένα  απλό πιάτο αλλά πρωτότυπο, ένα ψητό διαφορετικό από τα  συνηθισμένα  αυτή η συνταγή με  δαμάσκηνα θα δώσει απαλότητα και γεύση σε εσάς.

    Υλικά:

    750 γραμμάρια  χοιρινό
    10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
    50 ml κρασί
    200 ml του ζωμού
    Αλάτι,πιπέρι
    Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βάλτε σε ένα μπολ τα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι και το κρασί  και αφήστε μαριναριστούν για 1 ώρα.

     

    Βήμα 2

    2
    Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι δημιούργησε μια τρύπα στο κέντρο της οσφυϊκής χώρας, σε ολόκληρο το μήκος του.

    Βήμα 3

    3
    Στη συνέχεια, προχωρήστε να γεμίσετε την τρύπα με τα  δαμάσκηνα μαριναρισμένα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κάντε απαλό μασάζ στο κρέας.

    Βήμα 4

    4
    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή και  στο φούρνο με μια σκελίδα σκόρδο και δεντρολίβανο. Προσθέστε το ψητό και να ροδίσουν ομοιόμορφα σε κάθε πλευρά.

    Βήμα 5

    5
    Προσθέστε το ζωμό και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά , στη συνέχεια, επανατοποθετήστε το ψητό στο φούρνο και προσθέστε το κρασί  και τα δαμάσκηνα.


    Βήμα 6

    6
    Αφήστε τη σάλτσα στη φωτιά, και εν τω μεταξύ βγάλτε το ψητό.

    Βήμα 7

    7
    Κόψτε το ψητό σε φέτες και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη σάλτσα και σερβίρετε με δαμάσκηνα

    8
    Καλή σας Όρεξη!
    Χοιρινό με δαμάσκηνα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή