
Το ψητό χοιρινό με δαμάσκηνα είναι ένα απλό πιάτο αλλά πρωτότυπο, ένα ψητό διαφορετικό από τα συνηθισμένα αυτή η συνταγή με δαμάσκηνα θα δώσει απαλότητα και γεύση σε εσάς.
Υλικά:
750 γραμμάρια χοιρινό10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
50 ml κρασί
200 ml του ζωμού
Αλάτι,πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1

Βάλτε σε ένα μπολ τα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι και το κρασί και αφήστε μαριναριστούν για 1 ώρα.
Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι δημιούργησε μια τρύπα στο κέντρο της οσφυϊκής χώρας, σε ολόκληρο το μήκος του.
Βήμα 3

Στη συνέχεια, προχωρήστε να γεμίσετε την τρύπα με τα δαμάσκηνα μαριναρισμένα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κάντε απαλό μασάζ στο κρέας.
Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή και στο φούρνο με μια σκελίδα σκόρδο και δεντρολίβανο. Προσθέστε το ψητό και να ροδίσουν ομοιόμορφα σε κάθε πλευρά.
Βήμα 5

Προσθέστε το ζωμό και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά , στη συνέχεια, επανατοποθετήστε το ψητό στο φούρνο και προσθέστε το κρασί και τα δαμάσκηνα.
Βήμα 6

Αφήστε τη σάλτσα στη φωτιά, και εν τω μεταξύ βγάλτε το ψητό.
Βήμα 7

Κόψτε το ψητό σε φέτες και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη σάλτσα και σερβίρετε με δαμάσκηνα

Καλή σας Όρεξη!