ΝΕΑ

    Πιτάκια με ζαμπόν και καλαμπόκι

    11
    Δοκιμάστε και αυτά τα αλμυρά  πιτάκια με γέμιση καλαμποκιού ζαμπόν και τυριού είναι πολύ νόστιμη συνταγή.

    Υλικά:

    350 γραμμάρια  αλεύρι
    160 γραμμάρια  νερό
    8 γραμμάρια μαγιά 
    10 γραμμάρια  βούτυρο
    8 γραμμάρια  αλάτι
    150 γραμμάρια  καλαμπόκι
    100 γραμμάρια ζαμπόν
    200 γραμμάρια  μοτσαρέλα
    150 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το νερό με τη διαλυμένη μαγιά.

    Βήμα 2

    2
    Ξεκινήστε να δουλεύετε  την ζύμη, στη συνέχεια, όταν απορροφηθεί  όλο το αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.

    Βήμα 3

    3 4
    Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να  είναι ομαλή και ομοιογενής. Στη συνέχεια, τη  μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήστε  να φουσκώσει για 2 ώρες.

    Βήμα 4

    5
    Ετοιμαστείτε τώρα την γέμιση, κόβοντας το τυρί, ζαμπόν και το  καλαμπόκι.

     

    Βήμα 5

    6 7
    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες ανοίγουμε τον κάθε ένα  κύκλο και γεμίζουμε  με καλαμπόκι, ζαμπόν,, μοτσαρέλα και κρέμα γάλακτος.

    Βήμα 6

    8 9
    Κλείστε σε ημισέληνο, σφραγίστε τις άκρες.

    Βήμα 7

    10
    Τοποθετήστε τα  σε ένα ταψί, στη συνέχεια, τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

    11
    Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Πιτάκια με ζαμπόν και καλαμπόκι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή