Δοκιμάστε και αυτά τα αλμυρά πιτάκια με γέμιση καλαμποκιού ζαμπόν και τυριού είναι πολύ νόστιμη συνταγή.
Υλικά:
350 γραμμάρια αλεύρι160 γραμμάρια νερό
8 γραμμάρια μαγιά
10 γραμμάρια βούτυρο
8 γραμμάρια αλάτι
150 γραμμάρια καλαμπόκι
100 γραμμάρια ζαμπόν
200 γραμμάρια μοτσαρέλα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Συνταγή:
Βήμα 1
Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το νερό με τη διαλυμένη μαγιά.
Βήμα 2
Ξεκινήστε να δουλεύετε την ζύμη, στη συνέχεια, όταν απορροφηθεί όλο το αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
Βήμα 3
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι ομαλή και ομοιογενής. Στη συνέχεια, τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήστε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Βήμα 4
Ετοιμαστείτε τώρα την γέμιση, κόβοντας το τυρί, ζαμπόν και το καλαμπόκι.
Βήμα 5
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες ανοίγουμε τον κάθε ένα κύκλο και γεμίζουμε με καλαμπόκι, ζαμπόν,, μοτσαρέλα και κρέμα γάλακτος.
Βήμα 6
Κλείστε σε ημισέληνο, σφραγίστε τις άκρες.
Βήμα 7
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, στη συνέχεια, τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!