Μια διαφορετική συνταγή με ρεβυθοκεφτέδες που μπορούν να συνδυαστούν με μια νόστιμη κόκκινη σάλτσα και να συνοδέψουν τα μακαρόνια ή το ρύζι αλλά και στο σάντουιτς.
Υλικά:
1 πακέτο ρεβίθια
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού
4 κουταλιές λάδι για το τηγάνισμα
Υλικά για τη σάλτσα
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1

Αδειάστε τα βρασμένα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Αφού τα στραγγίξουμε καλά τα τοποθετούμε στο μπλέντερ με το μαϊντανό, το κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους περίπου), ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδο, τη παρμεζάνα, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι.
Βήμα 3


Τα αλέθουμε μέχρι να γίνει το μίγμα μας ομοιογενές και στη συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα ψίχουλα ψωμιού και το αυγό.
Βήμα 4


Πλάθουμε τα κεφτεδακια μας και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά και τα γυρνάμε από όλες τις πλευρές για να ροδίσουν.
Βήμα 5


Μεταφέρουμε τα κεφτεδακια μας σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας ,τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι.
Βήμα 6


Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν προσθέτουμε τον πελτέ,τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη καφέ ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό . Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να δέσει. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 5-10 λεπτά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 7

Προσθέστε τα καφεδάκια στη σάλτσα και ανακατέψτε για 5 λεπτά


Μπορείτε να τα φάτε μέσα σε σάντουιτς ή με μακαρόνια. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!