Υλικά:
1 πακέτο ρύζι
1 πακέτο αρακά
3 φέτες μπέικον
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
2 κρεμμύδια
1 πακέτο ρύζι
1 πακέτο αρακά
3 φέτες μπέικον
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
2 κρεμμύδια
Λιαστές ντομάτες
4 κλωναράκια δυόσμου
Μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
4 κλωναράκια δυόσμου
Μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
Συνταγή:
Βήμα 1
Βήμα 1
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με το ζωμό κρέατος για 10 λεπτά.

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα που περιέχει λάδι, τσιγαρίζετε ελαφρά το υπόλοιπο κρεμμύδι , ρίχνετε το ρύζι και προσθέστε το μπέικον σε κύβους.

Ρίχνουμε το κρασί στο ρύζι και το αφήνουμε να εξατμιστεί ανακατεύοντας.

Προσθέστε τον αρακά στο μαγείρεμα του ρυζιού.

Όταν μαγειρευτεί το ρύζι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Σερβίρετε με λιαστές ντομάτες και ένα κλαδάκι μέντας.
ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΤΟΥ CHEF
Θυμηθείτε ότι το ρύζι θα πρέπει να ανακατεύεται συνεχώς για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας μας.