ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Ριζότο με αρακά, ντομάτα και δυόσμο


    DSC02502
    Ένα  πιάτο από τη Βενετία με τη δική του ξεχωριστή  νοστιμιά.


    Υλικά:
    1 πακέτο  ρύζι
    1 πακέτο  αρακά
    3  φέτες μπέικον
    1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
    100  γραμμάρια τριμμένο τυρί 
    2  φλιτζάνια ζωμό κρέατος
    Αλάτι και πιπέρι για γεύση
    2  κρεμμύδια
    Λιαστές ντομάτες
    4 κλωναράκια δυόσμου
    Μισό φλιτζάνι  λευκό κρασί

    Συνταγή:
    Βήμα 1
    risi-e-bisi-con-pomodoro-condito-alla-menta-passaggi1
    Ψιλοκόψτε το  κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με το ζωμό κρέατος  για 10 λεπτά.

    Βήμα 2
    risi-e-bisi-con-pomodoro-condito-alla-menta-passagg2
    Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα που περιέχει  λάδι, τσιγαρίζετε ελαφρά το υπόλοιπο κρεμμύδι , ρίχνετε  το ρύζι και προσθέστε το μπέικον  σε κύβους.

    Βήμα 3
    risi-e-bisi-con-pomodoro-condito-alla-menta-passagg3
    Ρίχνουμε το κρασί  στο ρύζι  και το αφήνουμε να εξατμιστεί ανακατεύοντας.

    Βήμα 4
    risi-e-bisi-con-pomodoro-condito-alla-menta-passagg4
    Προσθέστε τον αρακά στο μαγείρεμα του ρυζιού.


    Βήμα 5
    DSC02502
    Όταν μαγειρευτεί το ρύζι,  το κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με  το τριμμένο  τυρί. Σερβίρετε  με λιαστές  ντομάτες και ένα κλαδάκι μέντας.

    ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΤΟΥ CHEF
    Θυμηθείτε ότι το ρύζι θα πρέπει να ανακατεύεται  συνεχώς για να αποφευχθεί  το ενδεχόμενο να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας μας.
    Ριζότο με αρακά, ντομάτα και δυόσμο
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή