Μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή με πολύ λίγες θερμίδες για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Υλικά:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μέτριο κολοκύθι
1 μέτριο κίτρινο κολοκύθι
1 μέτρια πατάτα
1 μέτρια ντομάτα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Αλάτι & πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας όπως στην παραπάνω εικόνα.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε και τα δύο σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου πέντε λεπτά).
Τοποθετούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο κάτω μέρος του ταψιού και τοποθετούμε τα λαχανικά σε φέτες κάθετα στο ταψί. Πασπαλίστε με αρκετό αλάτι, πιπέρι, και θυμάρι. Καλύψτε το ταψί με
αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ρίξτε πάνω το τυρί, ψήνουμε μέχρι το τυρί είναι να ροδίσει.
Βήμα 4
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!