Μια συνταγή με κοτόπουλο, έχει τις ρίζες της από την Κίνα.Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε τραγανό κοτόπουλο, μερικοί το κάνουν με κουρκούτι από αλεύρι καλαμποκιού,σε αυτή τη συνταγή θα δοκιμάσουμε με μαγιά, δίνει μια ωραία εμφάνιση και υφή στο κοτόπουλο σας.
Υλικά:
500 γραμμάρια κοτόπουλο (κομμένο σε μικρά κομμάτια )
2 κουταλιές της σούπας λάδι + 2 φλιτζάνια λάδι για τηγάνισμα των λαχανικών
6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (λευκά και πράσινα ξεχωριστά)
2 πράσινα τσίλι ψιλοκομμένα
1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες όπως τα πατατάκια
1 πατάτα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
100 γραμμάρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτά κομμάτια
100 γραμμάρια μπρόκολο
καλαμπόκι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
7 – 8 σκελίδες από σκόρδα ψιλοκομμένα
Λίγο τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας τσίλι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι
Για το χυλό
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι άσπρο
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίστε και κόψτε όλα τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες παραπάνω. Κρατήστε τα στην άκρη. Ας κάνουμε τώρα τη ζύμη για το τηγάνισμα των λαχανικών. Βάλτε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Θα πρέπει να μπορείτε να βυθίσετε το δάχτυλό σας στο νερό. Τώρα προσθέστε τη ζάχαρη, βοηθά στην ενεργοποίηση της ζύμης, προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Τοποθετήστε τη σε ένα ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
Βήμα 2


Κοσκινίστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις προσθέστε το αλάτι και βάλτε το μαζί με τη μαγιά. Προσθέστε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι.Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και πηχτή. Εάν είναι πάρα πολύ λεπτή προσθέστε λίγο αλεύρι αν είναι πολύ παχιά προσθέσετε λίγο νερό έτσι ώστε να γίνει μέτρια. Φυλάξτε τη σε ζεστό μέρος για 20-25 λεπτά.
Βήμα 3

Πάρτε ένα βαθύ τηγάνι με λάδι. Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά μια φορά με το λάδι να είναι ζεστό.Χαμηλώστε τη φωτιά και βάλτε λευκό σουσάμι σε ένα πιάτο. Πάρτε λεπτές φέτες από πατάτες και βυθίστε μια – μια στο κουρκούτι, βυθίστε τα μέσα στο λάδι. Επαναλάβετε το ίδιο με όλα τα άλλα λαχανικά. Μόλις ροδίσουν και γίνουν τραγάνα κατεβαστέ τα από τη φωτιά.
Βήμα 4

Βουτάμε κάθε ένα κομμάτι από το κοτόπουλο στο χυλό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγάνα. Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας μόλις γίνουν για να απορροφήσουν το πολύ λάδι.
Βήμα 5

Τώρα πάρτε ένα μεγάλο γουόκ. Προσθέστε λάδι,σκόρδο ψιλοκομμένο και τζίντζερ. Προσθέστε τα λευκά κρεμμυδάκια, τη κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, τη ζάχαρη και το πράσινο τσίλι. Σοτάρουμε για 2 έως 3 λεπτά.
Βήμα 6

Προσθέστε τσίλι ντομάτα ή και σάλτσα σόγιας ή και τα δύο. Βάλτε όλα μαζί τα τηγανιτά λαχανικά και τα κομμάτια κοτόπουλου. Ανακατέψτε τα όλα για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 7

Τέλος προσθέστε αλάτι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά. Τώρα το Τραγανό Κοτόπουλο σας είναι έτοιμο.Σερβίρετε ζεστό με τηγανητό ρύζι ή ζυμαρικά.
Καλή σας Όρεξη!