ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Cheesecake λεμόνι

    Cheesecake-al-limone12
    Ένα  νόστιμο  cheesecake φρέσκο και κρεμώδεις θα το λατρέψει  όλη η  οικογένεια. Η αντίθεση ανάμεσα στην γλυκιά γεύση της κρέμας  του τυριού  με εκείνη  του λεμονιού είναι αυτή που  δίνει στο cheesecake μια ιδιαίτερη γεύση.


    Υλικά:

    200 γραμμάρια  μπισκότα
    80  γραμμάρια  βούτυρο
    330 γραμμάρια  τυρί  Φιλαδέλφεια
    120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
    125 γραμμάρια  γιαούρτι
    1 λεμόνι
    8 γραμμάρια  φύλλα ζελατίνας
    200 ml  κρέμα γάλακτος
    Υλικά για το ζελέ λεμόνι
    80 γραμμάρια  ζάχαρη
    2 κουταλιές καλαμποκάλευρο
    Κίτρινη χρωστική ουσία
    200 ml  νερό
    1 λεμόνι

    Συνταγή:

    Βήμα 1
    DSC_0301
    Σπάστε και ανακατέψτε τα μπισκότα στο μπλέντερ με το λειωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

    Βήμα 2
    DSC_032
    Βάζουμε  το μπισκότο στο κάτω μέρος ενός ταψιού στρόγγυλου  και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο.

    Βήμα 3
    DSC_033
    Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και στη συνέχεια βάλτε τη  να λιώσει στην φωτιά με μια κουταλιά της σούπας γάλα.

    Βήμα 4
    DSC_034
    Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε την κρέμα Philadelphia και τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.

    Βήμα 5
    crema-cheesecake5 crema-cheesecake-limone6
    Ανακατέψτε  το μίγμα μέχρι να γίνει κρεμώδη στη συνέχεια προσθέστε τη διαλυμένη ζελατίνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.Ανακατεύουμε την κρέμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι ομοιογενή.

    Βήμα 6
    cheesecake-limone7
    Τοποθετήστε το μίγμα στο ειδικό ταψάκι  που αφαιρείτε η βάση του,  το  το μίγμα των  μπισκότων και αφήστε το μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες.

    Βήμα 7
    DSC_0398
    Προετοιμασία για  το ζελέ με λεμόνι για τη  γαρνιτούρα. Σε μια κατσαρόλα  βάλτε τη  ζάχαρη, το αλεύρι καλαμποκιού και το  ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

    Βήμα 8
    DSC_0409
    Προσθέστε το νερό,  το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, στη συνέχεια, ανεβάστε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι  να δέσει.

    Βήμα 9
    gelatina-al-limone10
    Ανακατεύουμε  συνεχώς και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η ζελατίνη, στη συνέχεια, προσθέστε μια πρέζα κίτρινη χρωστική ουσία.

    Βήμα 10
    DSC_042411
    Αφήστε το να κρυώσει λίγο και  απλώστε το  σε όλη την επιφάνεια του cheesecake. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για μια ώρα.

    Βήμα 11
    fetta-cheesecake-limonefin
    Αφαιρέστε τη βάση  από το ταψάκι και τοποθετήστε το σε  μια πιατέλα,  γαρνίρετε λεπτές λωρίδες από   φρέσκο ​​λεμόνι.Κόψτε σε φέτες, σερβίρετε και καλή σας όρεξη!
    Cheesecake   λεμόνι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή