Ένα νόστιμο cheesecake φρέσκο και κρεμώδεις θα το λατρέψει όλη η οικογένεια. Η αντίθεση ανάμεσα στην γλυκιά γεύση της κρέμας του τυριού με εκείνη του λεμονιού είναι αυτή που δίνει στο cheesecake μια ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά:
200 γραμμάρια μπισκότα80 γραμμάρια βούτυρο
330 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
125 γραμμάρια γιαούρτι
1 λεμόνι
8 γραμμάρια φύλλα ζελατίνας
200 ml κρέμα γάλακτος
Υλικά για το ζελέ λεμόνι
80 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές καλαμποκάλευρο
Κίτρινη χρωστική ουσία
200 ml νερό
1 λεμόνι
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSC_0301 DSC_0301](http://lh5.ggpht.com/-gGstwH_ElpM/T67os2FjGdI/AAAAAAAAM8o/LpEh4p4cdGs/DSC_0301_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σπάστε και ανακατέψτε τα μπισκότα στο μπλέντερ με το λειωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Βήμα 2
![DSC_032 DSC_032](http://lh6.ggpht.com/-xqKe1QquXIo/T67oumD14nI/AAAAAAAAM84/dGfbfom2--c/DSC_032_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάζουμε το μπισκότο στο κάτω μέρος ενός ταψιού στρόγγυλου και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βήμα 3
![DSC_033 DSC_033](http://lh5.ggpht.com/-5bH8TiBJfIk/T67oxuFIM6I/AAAAAAAAM9I/PbpEc4o_eP8/DSC_033_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και στη συνέχεια βάλτε τη να λιώσει στην φωτιά με μια κουταλιά της σούπας γάλα.
Βήμα 4
![DSC_034 DSC_034](http://lh3.ggpht.com/-2oEf98KljjU/T67ozy-B5TI/AAAAAAAAM9Y/f0wtFzfw8YQ/DSC_034_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε την κρέμα Philadelphia και τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
Βήμα 5
![crema-cheesecake5 crema-cheesecake5](http://lh5.ggpht.com/-xJQ6kERJXRM/T67o19zzLNI/AAAAAAAAM9o/S_xQoQUa7tk/crema-cheesecake5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
![crema-cheesecake-limone6 crema-cheesecake-limone6](http://lh5.ggpht.com/-98V4abjv-QI/T67o35ojAuI/AAAAAAAAM90/0zS86lxTTOo/crema-cheesecake-limone6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να γίνει κρεμώδη στη συνέχεια προσθέστε τη διαλυμένη ζελατίνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.Ανακατεύουμε την κρέμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι ομοιογενή.
Βήμα 6
![cheesecake-limone7 cheesecake-limone7](http://lh6.ggpht.com/-sV3QQ_lnTrg/T67o5-eMMqI/AAAAAAAAM-I/3q2AarfOvic/cheesecake-limone7_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε το μίγμα στο ειδικό ταψάκι που αφαιρείτε η βάση του, το το μίγμα των μπισκότων και αφήστε το μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βήμα 7
![DSC_0398 DSC_0398](http://lh5.ggpht.com/-pB4uFk7SDLQ/T67o8GkqxuI/AAAAAAAAM-Y/UJT8zYnt-nc/DSC_0398_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Προετοιμασία για το ζελέ με λεμόνι για τη γαρνιτούρα. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη, το αλεύρι καλαμποκιού και το ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βήμα 8
![DSC_0409 DSC_0409](http://lh4.ggpht.com/-RtSCmTN6gRE/T67o-Kfd_hI/AAAAAAAAM-o/ya9MQjDe_IE/DSC_0409_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε το νερό, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, στη συνέχεια, ανεβάστε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει.
Βήμα 9
![gelatina-al-limone10 gelatina-al-limone10](http://lh3.ggpht.com/-sx2zF_KXkFU/T67pAIJsPDI/AAAAAAAAM-0/-CRZ0BfPdy8/gelatina-al-limone10_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύουμε συνεχώς και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η ζελατίνη, στη συνέχεια, προσθέστε μια πρέζα κίτρινη χρωστική ουσία.
Βήμα 10
![DSC_042411 DSC_042411](http://lh5.ggpht.com/--ruvHVxqcxY/T67pCHkaEEI/AAAAAAAAM_I/a9A8oQT-xJo/DSC_042411_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφήστε το να κρυώσει λίγο και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια του cheesecake. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για μια ώρα.
Βήμα 11
![fetta-cheesecake-limonefin fetta-cheesecake-limonefin](http://lh4.ggpht.com/-oolAMjKcLTo/T67pENitfZI/AAAAAAAAM_Y/ixdPaX6IdCA/fetta-cheesecake-limonefin_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφαιρέστε τη βάση από το ταψάκι και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα, γαρνίρετε λεπτές λωρίδες από φρέσκο λεμόνι.Κόψτε σε φέτες, σερβίρετε και καλή σας όρεξη!