Ένα νόστιμο cheesecake φρέσκο και κρεμώδεις θα το λατρέψει όλη η οικογένεια. Η αντίθεση ανάμεσα στην γλυκιά γεύση της κρέμας του τυριού με εκείνη του λεμονιού είναι αυτή που δίνει στο cheesecake μια ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά:
200 γραμμάρια μπισκότα80 γραμμάρια βούτυρο
330 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
125 γραμμάρια γιαούρτι
1 λεμόνι
8 γραμμάρια φύλλα ζελατίνας
200 ml κρέμα γάλακτος
Υλικά για το ζελέ λεμόνι
80 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές καλαμποκάλευρο
Κίτρινη χρωστική ουσία
200 ml νερό
1 λεμόνι
Συνταγή:
Βήμα 1
Σπάστε και ανακατέψτε τα μπισκότα στο μπλέντερ με το λειωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Βήμα 2
Βάζουμε το μπισκότο στο κάτω μέρος ενός ταψιού στρόγγυλου και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βήμα 3
Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και στη συνέχεια βάλτε τη να λιώσει στην φωτιά με μια κουταλιά της σούπας γάλα.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε την κρέμα Philadelphia και τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
Βήμα 5
Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να γίνει κρεμώδη στη συνέχεια προσθέστε τη διαλυμένη ζελατίνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.Ανακατεύουμε την κρέμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι ομοιογενή.
Βήμα 6
Τοποθετήστε το μίγμα στο ειδικό ταψάκι που αφαιρείτε η βάση του, το το μίγμα των μπισκότων και αφήστε το μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βήμα 7
Προετοιμασία για το ζελέ με λεμόνι για τη γαρνιτούρα. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη, το αλεύρι καλαμποκιού και το ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βήμα 8
Προσθέστε το νερό, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, στη συνέχεια, ανεβάστε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει.
Βήμα 9
Ανακατεύουμε συνεχώς και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η ζελατίνη, στη συνέχεια, προσθέστε μια πρέζα κίτρινη χρωστική ουσία.
Βήμα 10
Αφήστε το να κρυώσει λίγο και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια του cheesecake. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για μια ώρα.
Βήμα 11
Αφαιρέστε τη βάση από το ταψάκι και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα, γαρνίρετε λεπτές λωρίδες από φρέσκο λεμόνι.Κόψτε σε φέτες, σερβίρετε και καλή σας όρεξη!