Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε Κάλιο. Μάλιστα περιέχουν την ίδια ποσότητα Καλίου που βρίσκουμε και στις μπανάνες.Είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Με ένα μόνο ακτινίδιο, υπερκαλύπτετε την συνιστώμενη ημερησία ποσότητα βιταμίνης C! Τα ακτινίδια είναι επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, αλλά και βιταμίνης Ε, που είναι απαραίτητες για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα!Ακόμα, τα μαύρα μικρά σπόρια στο ακτινίδιο είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά, που είναι πολύ σημαντικά για την καλή υγεία της καρδιάς.Τα ακτινίδια είναι επίσης μία εξαιρετική φυσική πηγή φολικού οξέως. Απολαυστε μια δροσερή συνταγή με το συνδυασμό της σοκολάτας..
Υλικά:
Ακτινίδια
1 Φλιτζάνι Κουβερτούρα
1/2 Φλιτζάνι λάδι καρύδας
Ξυλάκια
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε φέτες όπως στην παραπάνω εικόνα,τοποθετούμε τα ξυλάκια σε κάθε φέτα και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα και προσθέτουμε το λάδι καρύδας, ανακατεύουμε και τοποθετούμε ένα ένα τα ξυλάκια μέσα στη σοκολάτα,στη συνέχεια τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να σταθεροποιηθούν.
Βήμα 3
Αν θέλετε η σοκολάτα να γίνει τραγανή τα τοποθετείται στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Σερβίρετε αυτό το υγιεινό σνακ και Καλή σας Όρεξη!