Μια δροσερή και καλοκαιρινή συνταγή για αυτά τα μαλακά μισοφέγγαρα γεμιστά με κρέμα και φρούτα, μια γλυκιά απόλαυση..
Υλικά:
3 αυγά120 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
75 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
1/2 μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού από το εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
10 φράουλες
1 ακτινίδιο
Ζάχαρη άχνη
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSC_0731 DSC_0731](http://lh3.ggpht.com/-XDSD-fwwWu0/T-Y0HHlknQI/AAAAAAAAOzA/tEfODREpon4/DSC_0731_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
Βήμα 2
![DSC_0742 DSC_0742](http://lh4.ggpht.com/-RpzwAd8T-bw/T-Y0KmqrqiI/AAAAAAAAOzQ/gBQu8UrjFNg/DSC_0742_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και περιχύνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο.
Βήμα 3
![impasto-mezzelune3 impasto-mezzelune3](http://lh6.ggpht.com/--DGMniDOjf4/T-Y0OAKDziI/AAAAAAAAOzg/4rXu49mnvwI/impasto-mezzelune3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Αναμίξετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 4
![DSC_074 DSC_074](http://lh5.ggpht.com/-8fEV2r7QeGc/T-Y0Rj6ocHI/AAAAAAAAOzw/wcUm4gyZ_QU/DSC_074_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού σχηματίζουμε κύκλους περίπου 12 εκατοστά σε διάμετρο και να απέχουν η μια από την άλλη.Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας μίγμα σε κάθε κύκλο και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα καλά, να καλύψει εξ ολοκλήρου την επιφάνεια.
Βήμα 5
![DSC_075 DSC_075](http://lh6.ggpht.com/-rxe18tjW864/T-Y0T1eczVI/AAAAAAAAOz8/Z6_AuE9MzxQ/DSC_075_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6/8 λεπτά.
Βήμα 6
![DSC_076 DSC_076](http://lh6.ggpht.com/-Oum67ZDQz_E/T-Y0WeMKTaI/AAAAAAAAO0Q/Mou7bfpentY/DSC_076_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βγάλτε τα από το φούρνο, και αναποδογυρίστε τα επάνω σε ένα φύλλο χαρτί και αφαιρέστε απαλά.
Βήμα 7
![DSC_07 DSC_07](http://lh5.ggpht.com/-E3esjN83kuY/T-Y0Y3KLHEI/AAAAAAAAO0g/4mBKuTi1o8Y/DSC_07_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Διπλώστε στη μέση με τη βοήθεια της λαδόκολλας και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 8
![8 8](http://lh6.ggpht.com/-KUQksf1YmhU/T-Y0bWvezPI/AAAAAAAAO0w/eLqW8SnxIPk/8_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![mezzelune-alla-panna9 mezzelune-alla-panna9](http://lh6.ggpht.com/-bsHR7bbbjhg/T-Y0dodR6yI/AAAAAAAAO1A/1_tVkMNenPs/mezzelune-alla-panna9_thumb%25255B20%25255D.jpg?imgmax=800)
Εν τω μεταξύ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα κομμένα φρούτα σε μικρά κομμάτια. Με μια σύριγγα γαρνίρουμε τη γέμιση στο εσωτερικό τους.
Βήμα 9
![10 10](http://lh4.ggpht.com/-J57kPLjvV5s/T-Y0g8LSUdI/AAAAAAAAO1Q/axPk55hH2fo/10_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Γαρνίρετε τα μαλακά μισοφέγγαρα με κομμάτια φρούτων, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα πριν το σερβίρισμα.
Καλή σας Όρεξη!