Μια δροσερή και καλοκαιρινή συνταγή για αυτά τα μαλακά μισοφέγγαρα γεμιστά με κρέμα και φρούτα, μια γλυκιά απόλαυση..
Υλικά:
3 αυγά120 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
75 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
1/2 μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού από το εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
10 φράουλες
1 ακτινίδιο
Ζάχαρη άχνη
Συνταγή:
Βήμα 1

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
Βήμα 2

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και περιχύνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο.
Βήμα 3

Αναμίξετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 4

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού σχηματίζουμε κύκλους περίπου 12 εκατοστά σε διάμετρο και να απέχουν η μια από την άλλη.Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας μίγμα σε κάθε κύκλο και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα καλά, να καλύψει εξ ολοκλήρου την επιφάνεια.
Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6/8 λεπτά.
Βήμα 6

Βγάλτε τα από το φούρνο, και αναποδογυρίστε τα επάνω σε ένα φύλλο χαρτί και αφαιρέστε απαλά.
Βήμα 7

Διπλώστε στη μέση με τη βοήθεια της λαδόκολλας και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 8


Εν τω μεταξύ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα κομμένα φρούτα σε μικρά κομμάτια. Με μια σύριγγα γαρνίρουμε τη γέμιση στο εσωτερικό τους.
Βήμα 9

Γαρνίρετε τα μαλακά μισοφέγγαρα με κομμάτια φρούτων, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα πριν το σερβίρισμα.
Καλή σας Όρεξη!