ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Μισοφέγγαρα γεμιστά με κρέμα και φρούτα


    sofficimezzelune11
    Μια δροσερή και καλοκαιρινή  συνταγή για αυτά τα μαλακά μισοφέγγαρα γεμιστά με κρέμα και φρούτα, μια γλυκιά απόλαυση..

     

    Υλικά:

    3 αυγά
    120 γραμμάρια ζάχαρη
    50 γραμμάρια  βούτυρο
    75 γραμμάρια  αλεύρι
    50 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
    1/2  μαγιά
    1 κουταλάκι του γλυκού από το εκχύλισμα βανίλιας
    1 κουταλάκι τριμμένη φλούδα λεμονιού
    1 πρέζα  αλάτι
    250 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος
    10 φράουλες
    1 ακτινίδιο
    Ζάχαρη άχνη

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    DSC_0731
    Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια  και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και προσθέτουμε  σταδιακά τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.


    Βήμα 2

    DSC_0742
    Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο,  τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και περιχύνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο.

    Βήμα 3

    impasto-mezzelune3
    Αναμίξετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.

    Βήμα 4

    DSC_074
    Σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού σχηματίζουμε κύκλους περίπου   12 εκατοστά σε διάμετρο και να απέχουν η μια από την  άλλη.Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας μίγμα  σε κάθε κύκλο και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα καλά, να καλύψει εξ ολοκλήρου την επιφάνεια.

    Βήμα 5

    DSC_075
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 6/8 λεπτά.

    Βήμα 6

    DSC_076
    Βγάλτε τα από το φούρνο, και αναποδογυρίστε τα επάνω σε ένα φύλλο χαρτί και αφαιρέστε απαλά.

    Βήμα 7

    DSC_07
    Διπλώστε στη μέση με τη βοήθεια της λαδόκολλας  και αφήστε τα να κρυώσουν.

    Βήμα 8

    8 mezzelune-alla-panna9
    Εν τω μεταξύ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα κομμένα φρούτα σε μικρά κομμάτια. Με μια σύριγγα γαρνίρουμε τη γέμιση στο εσωτερικό τους.

    Βήμα 9

    10
    Γαρνίρετε τα μαλακά μισοφέγγαρα με κομμάτια φρούτων, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα πριν το σερβίρισμα.
    Καλή σας Όρεξη!
    Μισοφέγγαρα γεμιστά με κρέμα και φρούτα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή