ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Κολοκυθάκια με γέμιση

    barchette-di-zucchine8
    Τα  κολοκυθάκια είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ  λαχανικό για  το καλοκαίρι, συνήθως η γέμιση γίνεται  με κιμά, ρύζι, ή τόνο, παρακάτω συνταγή είναι  με ζαμπόν, μοτσαρέλα και παρμεζάνα ... νόστιμο! Τα  γεμιστά κολοκυθάκια μπορείτε  να  τα σερβίρετε  είτε ως ορεκτικό ή ως κύριο πιάτο συνοδεύοντας τα με μια σαλάτα.

    Υλικά:

    600 γραμμάρια κολοκυθάκια
    70 γραμμάρια ζαμπόν
    200 γραμμάρια  τυρί μοτσαρέλα
    1 αυγό
    20 γραμμάρια  παρμεζάνα
    Αλάτι, Πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    zucchine1
    Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε στη συνέχεια στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε τη σάρκα τους.

    Βήμα 2

    DSC_1972
    Σε πιάτο   κόψτε το ζαμπόν, τη σάρκα που αφαιρέσαμε από τα κολοκυθάκια  και τη μοτσαρέλα σε κύβους.


    Βήμα 3

    DSC_1973
    Προσθέστε  το αυγό, τη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.

    Βήμα 4

    zucchine-ripiene4
    Γεμίστε τα κολοκυθάκια με τη γέμιση και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό  και ψήνουμε στους 200 °για 30 λεπτά.

    Βήμα 5

    zucchine-ripiene-cotto-e-mozzarella6 DSC_1985
    Τοποθετήστε στα  κολοκυθάκια  φέτες  από μοτσαρέλα  και ψήστε  για άλλα 5 λεπτά.

    Βήμα 6

    zucchine-ripiene7
    Αφήστε τα  γεμιστά κολοκυθάκια να κρυώσουν και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Κολοκυθάκια με γέμιση
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή