Τα κολοκυθάκια είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ λαχανικό για το καλοκαίρι, συνήθως η γέμιση γίνεται με κιμά, ρύζι, ή τόνο, παρακάτω συνταγή είναι με ζαμπόν, μοτσαρέλα και παρμεζάνα ... νόστιμο! Τα γεμιστά κολοκυθάκια μπορείτε να τα σερβίρετε είτε ως ορεκτικό ή ως κύριο πιάτο συνοδεύοντας τα με μια σαλάτα.
Υλικά:
600 γραμμάρια κολοκυθάκια70 γραμμάρια ζαμπόν
200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
1 αυγό
20 γραμμάρια παρμεζάνα
Αλάτι, Πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1

Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε στη συνέχεια στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε τη σάρκα τους.
Βήμα 2

Σε πιάτο κόψτε το ζαμπόν, τη σάρκα που αφαιρέσαμε από τα κολοκυθάκια και τη μοτσαρέλα σε κύβους.
Βήμα 3

Προσθέστε το αυγό, τη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Βήμα 4

Γεμίστε τα κολοκυθάκια με τη γέμιση και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε στους 200 °για 30 λεπτά.
Βήμα 5


Τοποθετήστε στα κολοκυθάκια φέτες από μοτσαρέλα και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 6

Αφήστε τα γεμιστά κολοκυθάκια να κρυώσουν και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!