Μια σπιτική συνταγή με σοκολάτα και καρύδα. Μια γλυκιά μπουκίτσα για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
200 γραμμάρια καρύδα τριμμένη100 ml κρέμα γάλακτος
70 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βουτύρο
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
Συνταγή:
Βήμα 1
Ζεστάινετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο.
Βήμα 2
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη καρύδα.
Βήμα 3
Σβήστε τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι η καρύδα να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Βήμα 4
Με τη βοήθεια των χεριών σχηματίστε κυλίνδρους όπως στη εικόνα και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά, στη συνέχεια, ξαναπλάστε τα δίνοντας το επιθυμητό σχήμα.
Βήμα 5
Λιώστε τη σοκολάτα γάλακτος σε σε μπεν μαρί και βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα τη καρύδα μας βοηθώντας με λαβίδες ή ένα πιρούνι.
Βήμα 6
Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 7
Βάλτε τα bounty στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά βγάλτε τα από τη λαδόκολλα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!