Μια νόστιμη και εντυπωσιακή συνταγή με κολοκυθάκια γεμιστά με καπνιστό σολομό, τυρί και μυρωδικά.
Υλικά:
8 κολοκυθάκια150 γραμμάρια ανθότυρο
80 γραμμάρια καπνιστό σολομό
1 σκελίδα σκόρδο
Βασιλικός ,αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε κατά μήκος και τα ψήνουμε στη σχάρα.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τα φαρμάκια μας και τοποθετούμε τα ψητά κολοκυθάκια με τον τρόπο που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.
Βήμα 3
Κόβουμε κομματάκια το κολοκύθι και τα φιλέτα με καπνιστό σολομό, μια σκελίδα σκόρδο και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το ανθότυρο σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί με κολοκυθάκια και το σολομό (θυμηθείτε να αφαιρέσετε το σκόρδο), προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό.Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 5
Γεμίστε τα φαρμάκια με τα κολοκυθάκια με το μείγμα και συμπιέστε το καλά.
Βήμα 6
Κλείστε τα φαρμάκια με τις άκρες από τα κολοκυθάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βήμα 7
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα γυρνάμε ανάποδα σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.
Καλή σας Όρεξη!