Η μαύρη πάστα ελιάς είναι μια κρέμα που χρησιμοποιείτε συνήθως για επάλειψη πάνω σε ψωμί και στο σάντουιτς ή προσθέτοντας ένα κουτάλι από πάστα ελιάς για να δώσει μια ξεχωριστή γεύση σε πιάτα όπως σαλάτες, ζυμαρικά ή κρέας.
Υλικά:
200 γραμμάρια από μαύρες ελιές1 σκελίδα σκόρδο
1 φιλέτο από αντσούγια
1 πρέζα αλάτι
35 ml ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1


Βγάλτε από τις ελιές το κουκούτσι και βάλτε τις ελιές σε ένα μπλέντερ με μια σκελίδα σκόρδο,το φιλέτο αντσούγιας και μια πρέζα αλάτι
Βήμα 2


Αρχίστε να πολτοποιείται το μείγμα καλά και προσθέστε ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδης.
Βήμα 3

Βάλτε τη μαύρη πάστα ελιάς σε ένα μπολ και φυλάξτε τη στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!