Η μαύρη πάστα ελιάς είναι μια κρέμα που χρησιμοποιείτε συνήθως για επάλειψη πάνω σε ψωμί και στο σάντουιτς ή προσθέτοντας ένα κουτάλι από πάστα ελιάς για να δώσει μια ξεχωριστή γεύση σε πιάτα όπως σαλάτες, ζυμαρικά ή κρέας.
Υλικά:
200 γραμμάρια από μαύρες ελιές1 σκελίδα σκόρδο
1 φιλέτο από αντσούγια
1 πρέζα αλάτι
35 ml ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSC_2231 DSC_2231](http://lh3.ggpht.com/-9wG417Oyn-M/UDAAJRgp2PI/AAAAAAAASc0/RVMLAgzDeLc/DSC_2231_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSC_2242 DSC_2242](http://lh3.ggpht.com/-2QeAzUKIU_U/UDAALxQf2pI/AAAAAAAASdE/bfJ2r0rVJ4Q/DSC_2242_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Βγάλτε από τις ελιές το κουκούτσι και βάλτε τις ελιές σε ένα μπλέντερ με μια σκελίδα σκόρδο,το φιλέτο αντσούγιας και μια πρέζα αλάτι
Βήμα 2
![DSC_22544 DSC_22544](http://lh3.ggpht.com/-PWqHEQYEglA/UDAAOIHu3dI/AAAAAAAASdU/dP7oeRhXJd0/DSC_22544_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSC_23 DSC_23](http://lh3.ggpht.com/-bvjMmyKbcVU/UDAAQSoBI4I/AAAAAAAASdk/4jkBmkSVphY/DSC_23_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Αρχίστε να πολτοποιείται το μείγμα καλά και προσθέστε ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδης.
Βήμα 3
![pate-di-olive-nere5 pate-di-olive-nere5](http://lh5.ggpht.com/-BNqrxqnRwNI/UDAAUKKwRLI/AAAAAAAASd0/5R-uNrz0DhY/pate-di-olive-nere5_thumb%25255B16%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τη μαύρη πάστα ελιάς σε ένα μπολ και φυλάξτε τη στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!