Cheesecake με καφέ είναι ένα γλυκό φρέσκο και κρεμώδες, με γέμιση. Μια συνταγή με αγαπητή γεύση για τους λάτρεις του καφέ.
Υλικά:
200 γραμμάρια μπισκότα80 γραμμάρια βούτυρο
400 γραμμάρια philadelphia
200 ml του συμπυκνωμένο γάλα
2 φλιτζάνια καφέ
10 γραμμάρια ζελατίνη
200 ml κρέμα σαντιγί
κακάο
Συνταγή:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
Βήμα 2
Χύστε το μίγμα σε πυθμένα μιας φόρμας όπως στην παραπάνω εικόνα και συμπιέστε το για να σχηματιστεί μια σταθερή βάση, τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βήμα 3
Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, μετά από 10 λεπτά, πιέστε τη να λιώσει σε δύο μικρά φλιτζάνια του καφέ.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε την κρέμα philadelphia και το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε.
Βήμα 5
Προσθέστε το ζεστό καφέ που έχει αναμειχθεί με τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 6
Προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 7
Ρίχνουμε τη κρέμα μας στη βάση για το cheesecake.
Βήμα 8
Στρώστε επίπεδα τη κρέμα, στη συνέχεια τοποθετήστε το cheesecake στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 3 ώρες.
Βήμα 9
Ρίξτε στο cheesecake τη σκόνη κακάο, αναμεμειγμένη με καφέ σε σκόνη, στη συνέχεια, αφαιρέστε το από το καλούπι.
Βήμα 10
Κόψτε σε φέτες απολαύσετε μια φέτα cheesecake, πίνοντας τον αγαπημένο σας καφέ.
Καλή σας Όρεξη!