ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Μαρμελάδα σύκο

    confettura-di-fichi9
    Η μαρμελάδα σύκο είναι μια ξεχωριστή μαρμελάδα με ιδιαίτερη γεύση.


    Υλικά:

    1 κιλό  σύκα
    400 γραμμάρια  ζάχαρη
    1 λεμόνι
    50 γραμμάρια  αμύγδαλα προαιρετικά

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    fichi1
    Καθαρίστε το σύκα με ένα υγρό πανί  και αφαιρέστε τη φλούδα, κόψτε τα   σε 4 μέρη.

    Βήμα 2

    fichi-e-limone2
    Τα βάζουμε στη συνέχεια σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και τη τριμμένη φλούδα τους για 30 λεπτά.

    Βήμα 3

    marmellata-fichi-in-preparazione3 marmellata-di-fichi4
    Μετά από 30 λεπτά, βάλτε τα  στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρέψτε  σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

    Βήμα 4

    prova-del-piattino5
    Όταν η μαρμελάδα  φαίνεται έτοιμη θα  κάνετε  τη  δοκιμή στο πιατο, αν  η μαρμελάδα είναι έτοιμη δεν θα  πέφτει από το πιάτο όταν το γυρίσετε.

    Βήμα 5

    confettura-di-fichi9
    Με τη βοήθεια μιας κουτάλας  βαλτέ τη μαρμελάδα μέσα σε  αποστειρωμένα βάζα στη συνέχεια προσθέστε  τα αμύγδαλα. Κλείστε με το καπάκι και αναποδογυρίστε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν,για να δημιουργήσετε το κενό και αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό μούχλας. Αφού κρυώσουν, τα  αποθηκεύεται  στο ντουλάπι. Μόλις ανοίξετε το βάζο, τοποθετήστε τη μαρμελάδα  στο ψυγείο.
    Μαρμελάδα σύκο
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή