Η μαρμελάδα σύκο είναι μια ξεχωριστή μαρμελάδα με ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά:
1 κιλό σύκα400 γραμμάρια ζάχαρη
1 λεμόνι
50 γραμμάρια αμύγδαλα προαιρετικά
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίστε το σύκα με ένα υγρό πανί και αφαιρέστε τη φλούδα, κόψτε τα σε 4 μέρη.
Βήμα 2

Τα βάζουμε στη συνέχεια σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και τη τριμμένη φλούδα τους για 30 λεπτά.
Βήμα 3


Μετά από 30 λεπτά, βάλτε τα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 4

Όταν η μαρμελάδα φαίνεται έτοιμη θα κάνετε τη δοκιμή στο πιατο, αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη δεν θα πέφτει από το πιάτο όταν το γυρίσετε.
Βήμα 5

Με τη βοήθεια μιας κουτάλας βαλτέ τη μαρμελάδα μέσα σε αποστειρωμένα βάζα στη συνέχεια προσθέστε τα αμύγδαλα. Κλείστε με το καπάκι και αναποδογυρίστε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν,για να δημιουργήσετε το κενό και αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό μούχλας. Αφού κρυώσουν, τα αποθηκεύεται στο ντουλάπι. Μόλις ανοίξετε το βάζο, τοποθετήστε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.