Ο συνδυασμός με κακάο και αχλάδια είναι καταπληκτικός προσθέτοντας και μια πρέζα τζίντζερ αναδεικνύει ακόμη περισσότερο η γεύση τους, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη.
Υλικά:
100 γραμμάρια αλεύρι100 γραμμάρια ζάχαρη
20 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 αχλάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 αυγό
125 γραμμάρια γιαούρτι
50 ml λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1
Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και κόβουμε σε μικρά κομμάτια, προσθέστε 20 γραμμάρια ζάχαρη, μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε το λάδι, το γιαούρτι και το αυγό σε ένα άλλο δοχείο.
Βήμα 4
Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα ξηρά αυτά και ανακατέψτε το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι.
Βήμα 5
Τώρα προσθέστε τα αχλάδια και ανακατέψτε για να αναμειχθεί καλά η ζύμη.
Βήμα 6
Γεμίστε τις φόρμες muffins τα 2/3 του ύψους τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 7
Αφού κρυώσουν, αφαιρέστε τα muffins από τα καλούπια και σερβίρετε. Καλή επιτυχία!