ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    muffins με κακάο και αχλάδι

    muffin-cioccolato-e-pere8
    Ο συνδυασμός με  κακάο και  αχλάδια είναι  καταπληκτικός  προσθέτοντας  και μια πρέζα τζίντζερ αναδεικνύει ακόμη περισσότερο η γεύση τους, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη.




    Υλικά:

    100 γραμμάρια  αλεύρι 
    100 γραμμάρια  ζάχαρη
    20 γραμμάρια  σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
    1/2 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
    1 αχλάδι
    1/2 κουταλάκι του γλυκού  τζίντζερ
    1 κουταλιά της σούπας  χυμό λεμονιού
    1 αυγό
    125 γραμμάρια  γιαούρτι
    50 ml λάδι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Ξεφλουδίζουμε  τα αχλάδια και κόβουμε σε μικρά  κομμάτια,  προσθέστε 20 γραμμάρια ζάχαρη, μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και βράζουμε  για περίπου δέκα λεπτά.

    Βήμα 2

    muffin-cacao-e-pere-2
    Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.

    Βήμα 3

    muffin-cacao-e-pere-3
    Ανακατεύουμε το λάδι, το γιαούρτι και το αυγό σε ένα άλλο δοχείο.

    Βήμα 4

    muffin-cacao-e-pere-4
    Ρίξτε  τα υγρά συστατικά  στα ξηρά αυτά και ανακατέψτε  το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι.

    Βήμα 5

    impasto-muffin-cacao-pere5
    Τώρα προσθέστε τα αχλάδια και ανακατέψτε για να αναμειχθεί καλά η ζύμη.

    Βήμα 6

    muffin-cacao-e-pere-6 muffin-cacao-e-pere-7
    Γεμίστε τις φόρμες muffins τα 2/3 του ύψους τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα  να κρυώσουν.

    Βήμα 7

    muffin-cioccolato-e-pere8
    Αφού κρυώσουν, αφαιρέστε τα muffins από τα καλούπια και σερβίρετε. Καλή επιτυχία!
    muffins με κακάο και αχλάδι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή