Ένα νόστιμο ρολό με πιπεριές εκτός από τις πιπεριές για τη γέμιση περιέχει ένταμ και παρμεζάνα.
Υλικά:
600 γραμμάρια κιμάς
1 αυγό
20 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
2 φέτες ψωμί
2 πιπεριές
100 γραμμάρια τυρί ένταμ
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις λεύκες ραβδώσεις στο εσωτερικό τους και κόψτε σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 2
Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι τις πιπεριές και με μια σκελίδα σκόρδο και ελαιόλαδο για περίπου δεκαπέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά με ένα καπάκι. Αλατίζουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το ρολό σε ένα μπολ τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κιμά, το αυγό, το τυρί παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φέτες ψωμί που προηγουμένως το έχετε μαλακώσει με νερό. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Βήμα 4
Βάλτε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και καλύψτε το με ένα άλλο φύλλο και με τη βοήθεια ενός πλάστη, δώστε στο μείγμα ένα ορθογώνιο σχήμα.
Βήμα 5
Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και απλώστε ένα στρώμα τυρί ένταμ κομμένα πολύ λεπτές φέτες και τις πιπεριές.
Βήμα 6
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίξτε απαλά και κλείστε το καλά στις άκρες, στη συνέχεια μεταφέρετε το ρολό με πιπεριές (με όλες τη λαδόκολλα) σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Βήμα 7
Αφήστε να κρυώσει το ρολό με τις πιπεριές και μετά σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!