Μια συνταγή για νόστιμα γεμιστά καλαμάρια, με ελιές, λαχανικά και κάπαρη.Μια ελαφριά συνταγή που μπορείτε να τη συνδυάσετε με μια πράσινη σαλάτα, ρύζι ή και πατάτες τηγανιτές.
Υλικά:
800 γραμμάρια καλαμάρια
1 καρότο
1 πατάτα
1 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
25 γραμμάρια χωρίς κουκούτσι ελιές πράσινες
1 κουταλιά κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
Αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε τα καλαμάρια και πλύνετε τα καλά.
Βήμα 2
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και μελιτζάνες, ξεφλουδίζουμε τη πατάτα και το καρότο. Τρίβουμε τα λαχανικά στο τρίφτη και τα μαζεύουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 3
Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε ένα τηγάνι και ροδίστε μια σκελίδα σκόρδο, προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και το αλάτι.
Βήμα 4
Ψιλοκόψτε τα πλοκάμια και προσθέσετε τα στα λαχανικά.
Βήμα 5
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τις ελιές και τη κάπαρη.
Βήμα 6
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού, γεμιστέ το καλαμάρι, κλείστε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα.
Βήμα 7
Στο ίδιο τηγάνι που μαγειρέψατε τα λαχανικά, τηγανίστε τα καλαμάρια για 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε το λευκό κρασί.
Βήμα 8
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!