Μια φοβερή ιδέα για να φτιάξετε με τα χεράκια σας την τούρτα γενεθλίων του αγαπημένου σας προσώπου και να τη διακοσμήσετε όμορφα και εύκολα.
Υλικά:
250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα100 γραμμάρια βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια αλεύρι 00
100 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
1 πακέτο μαγιά
Υλικά για την κρέμα:
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη
20 γραμμάρια 00 αλεύρι
1 κουταλάκι βανίλια
250 ml κρέμα γάλακτος
Υλικά για το σιρόπι:
250 ml νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας λικέρ
Συνταγή:
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή σε κατσαρόλα.Αφού λιώσει , προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρεμώδης.
Βήμα 2
Αφήστε να κρυώσει η κρέμα σοκολάτας. Σε ένα μπολ χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, και στο άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Μόλις η κρέμα σοκολάτα έχει κρυώσει, την προσθέτουμε στους χτυπημένους κρόκους αυγών.
Βήμα 3
Προσθέστε στο μείγμα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατέψτε απαλά μαζί με τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.
Βήμα 4
Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομογενές.
Βήμα 5
Χύστε το μείγμα με το παντεσπάνι σοκολάτα σε ένα αλευρωμένο ταψάκι έως 26 εκατοστά. Ψήνουμε το παντεσπάνι με σοκολάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις γίνει το παντεσπάνι σοκολάτας, γυρίστε το ανάποδα και αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 6
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα. Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, τη στιγμή που έχει φτάσει στο σημείο του βρασμού τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και τη ζάχαρη κοσκινισμένη.
Βήμα 7
Βάλτε την κρέμα στη φωτιά και για να πήξει ανακατεύεται συνεχώς για μερικά λεπτά, μόλις η κρέμα έχει κρυώσει εντελώς προσθέσετε τη στη σαντιγί.
Βήμα 8
Ανακατεύουμε την κρέμα και το γάλα με ένα ξύλινο κουτάλι. Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Βήμα 9
Τώρα, ας ετοιμάσουμε την τούρτα Προετοιμάζουμε το σιρόπι της τούρτας με 300 ml βραστό νερό και με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λικέρ και ανακατεύουμε.Κόψτε το παντεσπάνι σοκολάτας σε 3 οριζόντια στρώματα.
Βήμα 10
Βάλτε τη βάση της τούρτας σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με το σιρόπι και απλώστε ένα στρώμα της κρέμας. Όσο μπορείτε να είναι επίπεδο το στρώμα της κρέμας και στη συνέχεια τοποθετήστε τη δεύτερη βάση της αφράτης τούρτας. Πασπαλίστε με το σιρόπι ελαφρά.
Βήμα 11
Προσθέστε τη τελευταία βάση με το παντεσπάνι και καλύψτε με την υπόλοιπη γέμιση κρέμα σαντιγί και διακοσμήστε τη τούρτα.
Βήμα 12
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουλουδάκια σε διάφορα χρώματα όπως στην παραπάνω εικόνα.
Βήμα 13
Και εδώ είναι μια εικόνα από το εσωτερικό της τούρτας, η γέμιση είναι πολύ λεπτή και το παντεσπάνι είναι σούπερ στη γεύση! Καλή επιτυχία!