ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Τούρτα γενεθλίων

    tortadicompleannomisya16

    Μια φοβερή ιδέα για να φτιάξετε με τα χεράκια σας την τούρτα γενεθλίων του αγαπημένου σας προσώπου και να τη διακοσμήσετε όμορφα και εύκολα.

     

     

    Υλικά:

    250 γραμμάρια  μαύρη σοκολάτα
    100 γραμμάρια  βούτυρο
    100 ml  κρέμα γάλακτος
    200 γραμμάρια  αλεύρι 00
    100 γραμμάρια  ζάχαρη
    4 αυγά
    1 πακέτο  μαγιά
    Υλικά για την κρέμα:
    200 ml κρέμα  γάλακτος
    50 γραμμάρια  ζάχαρη
    20 γραμμάρια  00 αλεύρι
    1 κουταλάκι βανίλια
    250 ml  κρέμα γάλακτος
    Υλικά για το σιρόπι:
    250 ml  νερό
    3 κουταλιές της σούπας  ζάχαρη
    2 κουταλιές της σούπας  λικέρ

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    cremalcioccolato1
    Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή σε κατσαρόλα.Αφού λιώσει , προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει  κρεμώδης.


    Βήμα 2

    dsc_0782
    Αφήστε να κρυώσει η  κρέμα σοκολάτας. Σε ένα μπολ  χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, και στο άλλο μπολ  χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Μόλις η κρέμα σοκολάτα έχει κρυώσει, την  προσθέτουμε στους χτυπημένους  κρόκους αυγών.

    Βήμα 3

    dsc_0803
    Προσθέστε στο μείγμα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατέψτε  απαλά μαζί με  τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.

    Βήμα 4

    impastopandispagnacioccolato4
    Ανακατέψτε  μέχρι  το μείγμα να  γίνει λείο και ομογενές.


    Βήμα 5

    pandispagnaciocc5
    Χύστε το μείγμα με το παντεσπάνι σοκολάτα σε ένα αλευρωμένο  ταψάκι  έως 26 εκατοστά. Ψήνουμε το παντεσπάνι με σοκολάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις γίνει  το παντεσπάνι σοκολάτας, γυρίστε το ανάποδα και αφήστε το να κρυώσει.

    Βήμα 6

    preparazionecremallatte6
    Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα. Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, τη στιγμή που έχει φτάσει στο σημείο του βρασμού τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και τη ζάχαρη κοσκινισμένη.

    Βήμα 7

    cremallatte7
    Βάλτε την κρέμα στη φωτιά και για να  πήξει ανακατεύεται  συνεχώς για  μερικά λεπτά, μόλις η κρέμα έχει κρυώσει εντελώς προσθέσετε τη στη σαντιγί.


    Βήμα 8

    cremalatte18 cremalatte9
    Ανακατεύουμε την κρέμα και το γάλα με ένα ξύλινο κουτάλι. Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.


    Βήμα 9

    dsc_085910
    Τώρα, ας ετοιμάσουμε την τούρτα Προετοιμάζουμε το σιρόπι  της τούρτας   με 300 ml βραστό νερό και με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λικέρ και ανακατεύουμε.Κόψτε το παντεσπάνι σοκολάτας σε 3 οριζόντια στρώματα.


    Βήμα 10

     primodiscopandispagna11 secondodisco12
    Βάλτε  τη βάση της τούρτας σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με το σιρόπι και απλώστε  ένα στρώμα της κρέμας. Όσο μπορείτε να είναι επίπεδο το στρώμα της κρέμας  και στη συνέχεια  τοποθετήστε τη  δεύτερη βάση  της αφράτης τούρτας. Πασπαλίστε με το σιρόπι ελαφρά.


    Βήμα 11


    13 decorareunatorta14
    Προσθέστε τη τελευταία βάση με  το παντεσπάνι και καλύψτε με την υπόλοιπη γέμιση κρέμα σαντιγί και  διακοσμήστε τη τούρτα.


    Βήμα 12

    decorazionipertortedicompleanno15
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουλουδάκια σε διάφορα χρώματα όπως στην παραπάνω εικόνα.

    Βήμα 13


    internotorta17
    Και εδώ είναι μια εικόνα από το εσωτερικό της τούρτας, η γέμιση είναι πολύ λεπτή και το παντεσπάνι είναι  σούπερ στη γεύση! Καλή επιτυχία!
    Τούρτα γενεθλίων
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή