Η πίτσα με καλαμπόκι, ζαμπόν και τυρί είναι μια πίτσα που δεν θέλει πολλά υλικά και είναι ιταλικής προέλευσης. Απολαυστε την!
Υλικά:
150 γραμμάρια από αλεύρι τύπου 0150 γραμμάρια από αλεύρι τύπου 00
150 ml νερό
10 γραμμάρια νωπή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100 ml κρέμα γάλακτος
80 γραμμάρια ζαμπόν
150 γραμμάρια καλαμπόκι
100 γραμμάρια μοτσαρέλα
Συνταγή:
Βήμα 1

Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ, μέσα στο ζεστό νερό ρίξτε τη μαγιά για να διαλυθεί.
Βήμα 2

Ξεκινήστε να εργάζεστε το μίγμα προσθέτοντας το νερό, το λάδι και το αλάτι και ζυμώνουμε ζωηρά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ελαστική.
Βήμα 3

Τοποθετήστε τη ζύμη της πίτσας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, σκεπάστε και αφήστε πίτσα για 2/3 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 4

Λαδώνουμε ένα ταψί και ανοίγουμε τη ζύμη πίτσας και την αλείφουμε με ένα στρώμα της κρέμας.
Βήμα 5

Προσθέστε το ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια αρκετά μεγάλα και το καλαμπόκι και ψήνουμε την πίτσα μας στους 220 ° σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 6


Ψήστε τη πίτσα 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τη μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους.
Καλή σας Όρεξη!