Ριζότο με σολομό μια νόστιμη συνταγή και ελαφριά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, μπορείτε να τη συνδυάσετε με μια πράσινη σαλάτα.
Υλικά:
280 γραμμάρια ρύζι160 γραμμάρια καπνιστό σολομό
1 κρεμμυδάκι
1 φλιτζάνι βότκα
800 ml ζωμό ψαριών
50 γραμμάρια βούτυρο
Σχοινόπρασο
Αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Κόψτε το καπνιστό σολομό σε λωρίδες, ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο .
Βήμα 2
Σοτάρετε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, προσθέστε το μισό καπνιστό σολομό και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε μαζί με τη βότκα.Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το ζωμό ψαριών με μια κουτάλα όταν απορροφάται το ζουμί.
Βήμα 4
Όταν βράσει, προσθέτουμε το υπόλοιπο καπνιστό σολομό, το σχοινόπρασο και ένα κομματάκι βούτυρο.
Βήμα 5
Σβήστε τη φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και περιμένουμε μερικά λεπτά πριν σερβίρετε το ριζότο με σολομό. Τοποθετήστε το ριζότο όπως στην παραπάνω εικόνα.
Βήμα 6
Σερβίρετε το ριζότο με σολομό και διακοσμήστε το με μια λωρίδα καπνιστό σολομό τυλιγμένη και αν θέλετε προσθέστε δυόσμο στο πιάτο σας. Καλή σας Όρεξη!