Νόστιμες γεμιστές πατατοκροκέτες που ψήνονται στο φούρνο, σας παραθέτουμε μια υγιεινή και ελαφριά συνταγή που μπορείτε να αλλάξετε τη γέμιση της με όποιο υλικό εσείς επιθυμείτε.
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
2 αυγά
50 γραμμάρια παρμεζάνα
150 γραμμάρια φέτα
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Για το πανάρισμα: 2 ασπράδια αυγών, αλεύρι, τριμμένη φρυγανιά
Συνταγή:
Βήμα 1

Πλένουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις ξεφλουδίζουμε, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις πολτοποιούμε προσθέτουμε τη παρμεζάνα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά για να σχηματίσουμε μια ζύμη που θα πλάσουμε τις πατατοκροκέτες.
Βήμα 2

Κόψτε τη φέτα σε κύβους, είναι η γέμιση και τη τοποθετούμε στο κέντρο της μπαλιτσας μας.
Βήμα 3

Στη συνέχεια περάστε τις πατατοκροκετες στο αλεύρι μετά στο ασπράδι του αυγού και, τέλος, στην τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 5

Τοποθετήστε τις πατατοκροκέτες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς, σερβίρονται ζεστά. Καλή σας Όρεξη!