Νόστιμη τάρτα με ανανά που δεν έχει την κλασική βάση της ζύμης αλλά ένα μαλακό παντεσπάνι.
Υλικά:
2 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια βούτυρο
100 ml γάλα
150 γραμμάρια 00 τύπου αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 κρόκους αβγών
40 γραμμάρια αλεύρι 00
100 γραμμάρια ζάχαρη
400 ml γάλα
1 κουταλάκι φλούδα λεμονιού
300 γραμμάρια ανανά σε σιρόπι
50 γραμμάρια γλασαρισμένα κεράσια
Συνταγή:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Βήμα 2
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα σιγά-σιγά και τα χτυπάμε.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 4
Ανακατέψτε καλά και βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα σας και ρίξτε μέσα το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βήμα 5
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ρίχνουμε το γάλα λίγο-λίγο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Βήμα 6
Μεταφέρετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέστε μια φλούδα λεμονιού και βράστε την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν εξογκώματα.
Βήμα 7
Αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι η κρέμα να πήξει. Κατεβάστε τη κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 8
Γυρίστε τη βάση της τάρτας σε ένα πιάτο.
Βήμα 9
Καλύψτε τη βάση με την κρέμα γαρνίρουμε την τάρτα με φέτες ανανά και τα κεράσια.
Βήμα 10
Αφήστε τη τάρτα να σταθεροποιηθεί τουλάχιστον για μια ώρα πριν το κόψτε σε φέτες.
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
.