Νόστιμη τάρτα με ανανά που δεν έχει την κλασική βάση της ζύμης αλλά ένα μαλακό παντεσπάνι.
Υλικά:
2 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια βούτυρο
100 ml γάλα
150 γραμμάρια 00 τύπου αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 κρόκους αβγών
40 γραμμάρια αλεύρι 00
100 γραμμάρια ζάχαρη
400 ml γάλα
1 κουταλάκι φλούδα λεμονιού
300 γραμμάρια ανανά σε σιρόπι
50 γραμμάρια γλασαρισμένα κεράσια
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSC_1 DSC_1](http://lh3.ggpht.com/-Zu8TroK2jRM/UKaVFEMIb-I/AAAAAAAAYl0/KmKFVKmyX3E/DSC_1_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Βήμα 2
![DSC_12 DSC_12](http://lh4.ggpht.com/-vurv2W66smM/UKaVRDdJ2CI/AAAAAAAAYmE/NUn_9exs-aQ/DSC_12_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα σιγά-σιγά και τα χτυπάμε.
Βήμα 3
![DSC_13 DSC_13](http://lh6.ggpht.com/-d6Wv3eHbV1I/UKaVhXaCoeI/AAAAAAAAYmU/yhlMBxRNBBU/DSC_13_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSC_4 DSC_4](http://lh3.ggpht.com/-AekEPLMupOc/UKaVuXzP_jI/AAAAAAAAYmk/AICyUwfB4IA/DSC_4_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 4
![base-crostata-morbida5 base-crostata-morbida5](http://lh3.ggpht.com/-SuC3tvDnO8w/UKaV1D1839I/AAAAAAAAYm0/SGU900Kt1HY/base-crostata-morbida5_thumb%25255B11%25255D.jpg?imgmax=800)
![crostata-base-morbida6 crostata-base-morbida6](http://lh3.ggpht.com/-fFX8N3PoXmI/UKaV4cOLj_I/AAAAAAAAYnE/hQfD1xuvhy4/crostata-base-morbida6_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατέψτε καλά και βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα σας και ρίξτε μέσα το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βήμα 5
![DSC_7 DSC_7](http://lh3.ggpht.com/-VXPs4LNvQhY/UKaV9GNweOI/AAAAAAAAYnQ/Yj-jx_do0Xo/DSC_7_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSC_8 DSC_8](http://lh6.ggpht.com/-tm2PsaOchiQ/UKaWADLLfMI/AAAAAAAAYnk/z4iXLX5zec4/DSC_8_thumb%25255B13%25255D.jpg?imgmax=800)
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ρίχνουμε το γάλα λίγο-λίγο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Βήμα 6
![DSC_9 DSC_9](http://lh6.ggpht.com/-_H0TZZwYLtg/UKaWEILTHcI/AAAAAAAAYn0/Mn354zyvb0c/DSC_9_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μεταφέρετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέστε μια φλούδα λεμονιού και βράστε την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν εξογκώματα.
Βήμα 7
![crema-pasticcera10 crema-pasticcera10](http://lh4.ggpht.com/-crRGSbCw15c/UKaWHjT_-FI/AAAAAAAAYoE/YgSNHfubBKc/crema-pasticcera10_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι η κρέμα να πήξει. Κατεβάστε τη κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 8
![crostata-morbida11 crostata-morbida11](http://lh3.ggpht.com/-U_JNaOyis0k/UKaWMYknYZI/AAAAAAAAYoU/PJTQTvOOZ00/crostata-morbida11_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Γυρίστε τη βάση της τάρτας σε ένα πιάτο.
Βήμα 9
![crostata-morbida-con-crema12 crostata-morbida-con-crema12](http://lh3.ggpht.com/-mPOnQEHQS7Q/UKaWPTtX5hI/AAAAAAAAYok/2fvU7pR2bfM/crostata-morbida-con-crema12_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλύψτε τη βάση με την κρέμα γαρνίρουμε την τάρτα με φέτες ανανά και τα κεράσια.
Βήμα 10
![crostata-all-ananas15 crostata-all-ananas15](http://lh4.ggpht.com/-mmP4nHQkRH4/UKaWR5D-TtI/AAAAAAAAYo0/4TNTGYKfm7U/crostata-all-ananas15_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφήστε τη τάρτα να σταθεροποιηθεί τουλάχιστον για μια ώρα πριν το κόψτε σε φέτες.
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
.