Μια διαφορετική πίτσα από τις συνηθισμένες, αυτή η πίτσα περιέχει πατάτες, λουκάνικο και τυρί. Μπορείτε να προσθέσετε ότι υλικό θέλετε αλλά αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ νόστιμος για όσους τη δοκιμάσουν..
Υλικά:
150 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00150 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0
150 ml νερού
8 γραμμάρια μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια παρθένο ελαιόλαδο
100 ml κρέμα γάλακτος
2 πατάτες
4 λουκάνικα
20 γραμμάρια παρμεζάνα
200 γραμμάρια μοτσαρέλα
Συνταγή:
Βήμα 1

Ετοιμάστε τη ζύμη της πίτσας, τοποθετώντας το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και σταδιακά ρίχνουμε το νερό με τη διαλυμένη μαγιά.
Βήμα 2

Προσθέτουμε το αλάτι, ελαιόλαδο και συνεχίζουν να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι αφράτη. Σχηματίστε μια μπάλα και αφήστε τη ζύμη της πίτσας να φουσκώσει για 2 ώρες.
Βήμα 3

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τηγανίζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι.
Βήμα 4

Βγάλτε τις πατάτες μόλις ροδίσουν και τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, αλατίστε τες αν θέλετε. Κόψτε τα λουκάνικα σε φέτες και τη μοτσαρέλα. Ανοίγουμε τη ζύμη πίτσας σε ένα λαδωμένο ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 5

Χύστε στη ζύμη της πίτσας ένα λεπτό στρώμα κρέμα γάλακτος και καλύψτε με τις πατάτες και το λουκάνικο πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα.
Βήμα 6

Ψήστε τη πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς. Τώρα προσθέστε το τυρί μοτσαρέλα, βάλτε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά
Βήμα 7

Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!