Αφράτες πατατουλες και νόστιμες με τη προσθήκη μπύρας, δοκιμάστε το !
Υλικά:
1 κιλό πατάτες100 γραμμάρια μπέικον
1 μικρό κρεμμύδι
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml μπύρα
Αλάτι, πάπρικα
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh6.ggpht.com/-N1EuBu1dSFk/UPIZk1toFmI/AAAAAAAAdFs/yE5nMhZpjz8/1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Βήμα 2
![2 2](http://lh4.ggpht.com/-nUv2uRNrwNs/UPIZoFytsSI/AAAAAAAAdF8/2JWI4LLqp3c/2_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Στραγγίστε τις πατάτες ξεφλουδίστε τες και κόψτε τις πατάτες σε φέτες.
Βήμα 3
![3 3](http://lh3.ggpht.com/-dmZeHPzJOF0/UPIZro1KBmI/AAAAAAAAdGM/vteVaWC377s/3_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Κόβουμε το κρεμμύδι, το μισό μπέικον και το δεντρολίβανο.
Βήμα 4
![4 4](http://lh5.ggpht.com/-8H3QNKERVwM/UPIZvKk-YZI/AAAAAAAAdGc/OmFZICBMo5M/4_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Σοτάρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο προσθέτοντας το άλλο μισό του μπέικον, κομμένο σε κύβους.
Βήμα 5
![5 5](http://lh5.ggpht.com/-lwmeodtO_MM/UPIZydcdpTI/AAAAAAAAdGs/aelGlmViUGY/5_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε τις πατάτες σε φέτες και αφήστε τες γεύση λεπτά, προσθέτουμε το αλάτι και την πάπρικα και καλύπτουμε με μπύρα.
Βήμα 6
![6 6](http://lh6.ggpht.com/-_RIssQPBMrU/UPIZ1ZoWpqI/AAAAAAAAdG8/nG2zZh0kTuU/6_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλύψτε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρέψτε τις πατάτες για 20 λεπτά.
Βήμα 7
![7 7](http://lh3.ggpht.com/-QkR5Hk6VPXM/UPIZ5CfM5UI/AAAAAAAAdHM/DsVAD2LhPMs/7_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε ογκρατέν στους 250 βαθμούς για 5 λεπτά. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!