Αφράτες πατατουλες και νόστιμες με τη προσθήκη μπύρας, δοκιμάστε το !
Υλικά:
1 κιλό πατάτες100 γραμμάρια μπέικον
1 μικρό κρεμμύδι
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml μπύρα
Αλάτι, πάπρικα
Συνταγή:
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Βήμα 2
Στραγγίστε τις πατάτες ξεφλουδίστε τες και κόψτε τις πατάτες σε φέτες.
Βήμα 3
Κόβουμε το κρεμμύδι, το μισό μπέικον και το δεντρολίβανο.
Βήμα 4
Σοτάρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο προσθέτοντας το άλλο μισό του μπέικον, κομμένο σε κύβους.
Βήμα 5
Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε τις πατάτες σε φέτες και αφήστε τες γεύση λεπτά, προσθέτουμε το αλάτι και την πάπρικα και καλύπτουμε με μπύρα.
Βήμα 6
Καλύψτε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρέψτε τις πατάτες για 20 λεπτά.
Βήμα 7
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε ογκρατέν στους 250 βαθμούς για 5 λεπτά. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!