ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Ψωμάκια χάμπουργκερ

    10
    Τα Ψωμάκια χάμπουργκερ είναι τα τυπικά στρογγυλά ψωμάκια χάμπουργκερ  καλυμμένα με σουσάμι. Αυτά όμως είναι φρέσκα ψωμάκια χωρίς συντηρητικά και  πολύ νόστιμα, μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μπιφτέκι, τυρί και ότι άλλο εσείς προτιμάτε.

    Υλικά:


    250 γραμμάρια αλεύρι τύπου  0 
    250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
    250 ml γάλα
    12 γραμμάρια μαγιά
    1 κουταλιά  ζάχαρη
    1 κουταλιά  μέλι
    50 γραμμάρια βούτυρο
    2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    Γάλα,σουσάμι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μέλι με τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό γάλα.


    Βήμα 2

    3
    Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα ανακατεύουμε  με  το γάλα για να απορροφήσει όλα τα υγρά το αλεύρι.

    Βήμα 3

    4
    Τώρα προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το αλάτι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά.Βάλτε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες.

    Βήμα 4

    5 6
    Πλάστε τη ζύμη  6  σε έξι σάντουιτς. Αλείψτε τα ψωμάκια χάμπουργκερ με λίγο γάλα και καλύψτε  την επιφάνεια με σουσάμι. αφήστε τα σάντουιτς σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα για να φουσκώσουν  για 40 λεπτά.

    Βήμα 5

    7
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, ψήστε  τα πρώτα 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια συνεχίστε το ψήσιμο  για άλλα 5 λεπτά στους 170 ° βαθμούς.

    Βήμα 6

    8
    Κοιτάξτε πόσο μαλακά είναι.

    Βήμα 7

    9
    Κόβουμε τα ψωμάκια του χάμπουργκερ  στη μέση και γεμίστε το με μπιφτέκι, τυρί και ένα φύλλο μαρούλι

    Βήμα 8

    11
    Έτοιμο! Καλή σας Όρεξη!
    Ψωμάκια χάμπουργκερ
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή