Μανιτάρια με αυγά μια συνταγή που περιεχέι κρέμα γάλακτος και ζαμπόν στο φούρνο που θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν.
Υλικά:
100 γραμμάρια μανιτάρια4 αυγά
2 φέτες ζαμπόν
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της κρέμας
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε τα μανιτάρια στη συνέχεια κόψτε τα σε φέτες τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο και το αλάτι.
Βήμα 2
Βουτυρώστε τα φορμάκια και τοποθετήστε στο κάτω μέρος μια κουταλιά μανιτάρια και από πάνω μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος.
Βήμα 3
Τώρα βάλτε τα αυγά στα φορμάκια προσέχοντας να γλιστρήσουν απαλά στο κάθε ένα ώστε να μην σπάσουν οι κρόκοι.
Βήμα 4
Προσθέστε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, το αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 6/8 λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρετε τα φορμάκια με αυγό και μανιτάρια. Καλή σας Όρεξη!