ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Μαλακό ψωμί

    11
    Ένα μαλακό σπιτικό ψωμί για  το πρωινό σας, μπορείτε να αλείψετε τις  φέτες με βούτυρο και μαρμελάδα ή να το δοκιμάσετε σαν  ψωμί του  τοστ σαν σάντουιτς. Ένα ψωμί χωρίς συντηρητικά μόνο για εσάς.

     

    Υλικά:

    500 γραμμάρια  αλεύρι τύπου  00
    150 ml νερό
    100 ml γάλα
    12 γραμμάρια μαγιά
    40 ml ελαιόλαδο
    1 κουταλιά μέλι
    2 κουταλάκια  αλάτι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα μπολ με νερό και λίγο ζεστό  γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι.

    Βήμα 2

    3 4
    Αρχίζουμε  να ζυμώνουμε το μείγμα από το κέντρο ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό, προσθέτουμε το λάδι, το μέλι και το αλάτι. Αναμίξτε όλα τα συστατικά μέχρις ότου το μείγμα είναι λείο και ομοιογενές. Σκεπάστε το  και αφήστε να φουσκώσει για 2 ώρες.

    Βήμα 3

    5 6
    Απλώστε την ζύμη απαλά με τα χέρια σας σε ένα ορθογώνιο σχήμα. Ανοίγουμε τη ζύμη.

    Βήμα 3

    7 8
    Τοποθετήστε το σε ένα ταψί βουτυρωμένο με μια λαδόκολλα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος   να φουσκώσει για 1 ώρα.

    Βήμα 4

    9
    Μόλις φουσκώσει αλείψτε το  με το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

    Βήμα 5

    10
    Καλύψτε το  με ένα υγρό πανί και αφήστε το  να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες.

    Βήμα 6

    11
    Σερβίρετε με μαρμελάδα ή με μερεντα. Καλή σας Όρεξη!
    Μαλακό  ψωμί
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή