Ένα νόστιμο φαγητό με αγκινάρες σε συνδυασμό με φρέσκο μαϊντανό, θα το λατρέψουν όλοι όσοι τρώνε τις αγκινάρες.
Υλικά:
6 αγκινάρες
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι
100 ml ζωμός λαχανικών
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα έξω σκληρά φύλλα και κόψτε τις άκρες.
Βήμα 2
Κόψτε τις καρδιές αγκινάρας στο μέση, τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και το χυμό μισού λεμονιού.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε μια σκελίδα σκόρδο, στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Βήμα 4
Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέστε το ζεστό ζωμό λαχανικών και το αφήνετε για 10/15 λεπτά, καλύπτοντας σκεπάζοντας με ένα καπάκι.
Βήμα 5
Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος οι αγκινάρες πιουν όλο το νερό τους προσθέστε βραστό ζωμό λίγο περισσότερο.
Βήμα 6
Σερβίρετε τις αγκινάρες διακοσμήσετε το πιάτο με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.