Ένα μαλακό κέικ με μπανάνα και σοκολάτα για όλες τις στιγμές τις ημέρας, ο συνδυασμός της μπανάνας και της σοκολάτας είναι τέλειος για γευστικές απολαυσεις.
Υλικά:
3 αυγά200 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια βούτυρο
80 ml γάλα
150 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 μπανάνες
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
Συνταγή:
Βήμα 1
Τρίβουμε τη σοκολάτα και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.
Βήμα 2
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα μέχρι να σφίξουν. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και όταν θα είναι αφρώδες, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ζεστό.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το γάλα και τώρα όταν έχει απορροφηθεί πλήρως το μείγμα, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Βήμα 4
Μόλις γίνει το μείγμα μας μια λεία πάστα, προσθέστε τις μπανάνες και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Βήμα 5
Ρίχνουμε και τα ασπράδια και ανακατεύουμε.
Βήμα 6
Ρίξτε το μείγμα του κέικ σε ένα μια βουτυρωμένη φόρμα.
Βήμα 7
Ψήστε το κέικ με μπανάνα και σοκολάτα στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Βήμα 8
Αφήστε το κέικ να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!