Στήθος κοτόπουλου με πιπέρι μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή που μπορείτε να τη συνδυάσετε και με μια πράσινη σαλάτα.
Υλικά:
300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
20 γραμμάρια βούτυρο
Φασκόμηλο
Αλεύρι, αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους και αλευρώστε το με το αλεύρι στο οποίο έχετε προσθέσει ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Βήμα 2
Λιώστε ένα κομματάκι βούτυρο σε ένα τηγάνι με το φασκόμηλο.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι. Όταν το κοτόπουλο έχει ψηθεί και από τις δυο πλευρές , το βγάζουμε από το τηγάνι και το σκεπάζουμε για να κρατήσουμε ζεστό.
Βήμα 4
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τον πελτέ ντομάτας και το κόκκινο πιπέρι με λίγο αλάτι.
Βήμα 5
Σιγοβράστε τη σάλτσα και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε στο τηγάνι για λίγα λεπτά.
Βήμα 6
Σερβίρετε το κοτόπουλο και συνοδεύσετε με ρύζι μπασμάτι και μια πράσινη σαλάτα.
Καλή σας Όρεξη!