ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Λαζάνια με μανιτάρια

    9
    Λαζάνια με τυρί και μανιτάρια μια νόστιμη συνταγή που γίνεται εύκολα.

    Υλικά:


    250 γραμμάρια  λαζάνια
    500 γραμμάρια  μανιτάρια
    300 γραμμάρια τυρί ρικοτα
    500 γραμμάρια  μείγμα για μπεσαμελ  
    3 κουταλιές πελτέ  ντομάτας
    200 γραμμάρια καπνιστό τυρί
    30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
    1 σκελίδα σκόρδο
    Αλάτι, μαϊντανός,ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Σοτάρετε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρέψτε για περίπου δέκα λεπτά.

    Βήμα 2

    2
    Αφαιρέστε το σκόρδο και βάλτε τα μανιτάρια σε ένα μπολ μαζί με το τυρί  ρικότα και τη παρμεζάνα.

    Βήμα 3

    3
    Ετοιμάστε τη σάλτσα μπεσαμέλ  και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας για να γίνει ροζ. Ζεματίστε τα  λαζάνια για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αλάτι,  προσθέστε  μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο βοηθά στο να μην  κολλάνε  τα φύλλα μεταξύ τους.


    Βήμα 4

    4
    Σήκωσε τα λαζάνια και στο  κάτω μέρος  ενός  ταψιού τοποθετείστε  ένα στρώμα της σάλτσας  και στη συνέχεια τοποθετήστε το πρώτο στρώμα  με τα λαζάνια και καλύψτε τα  με ένα λεπτό στρώμα μπεσαμέλ.


    Βήμα 5

    5
    Προσθέστε τα μανιτάρια και πασπαλίστε με τη παρμεζάνα τα μανιτάρια  και με φέτες του  καπνιστού τυριού.

    Βήμα 6

    6
    Τοποθετείστε  ένα άλλο στρώμα με  λαζάνια, βάλτε  σάλτσα και στη συνέχεια πασπαλίστε και πάλι με ρικότα και μανιτάρια και καπνιστό τυρί.

    Βήμα 7

    7
    Τέλος, στρώστε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

    Βήμα 8

    8
    Ψήστε το λαζάνια στους 180 βαθμούς  για 30 λεπτά. Αφήστε τα  να κρυώσουν και συνέχεια κόβεται σε φέτες και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Λαζάνια με μανιτάρια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή