Λαζάνια με κρέμα από μπιζέλια και τυρί,η κρεμώδης σάλτσα δένει με τα ζυμαρικά μας και η γεύση τους είναι πολύ καλή. Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα..
Υλικά:
500 γραμμάρια λαζάνια300 γραμμάρια αρακά
150 γραμμάρια τυρί
100 ml γάλα
20 γραμμάρια παρμεζάνα
20 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Βράζουμε τα μπιζέλια σε αλατισμένο νερό για περίπου δέκα λεπτά.
Βήμα 2
Χτυπάμε λίγο αρακά μαζί με το τυρί, το γάλα, το τυρί παρμεζάνα και το αλάτι και το πιπέρι.Αυτό το μείγμα θα σας δώσει μια κρέμα από μπιζέλια.
Βήμα 3
Σοτάρετε τον υπόλοιπο αρακά σε μια κατσαρόλα με ένα κομματάκι βούτυρο.
Βήμα 4
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίστε όταν είναι al dente, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τον αρακά.
Βήμα 5
Προσθέστε την κρέμα που είχαμε ετοιμάσει πριν με τον αρακά και ανακατέψτε για λίγα λεπτά.
Βήμα 6
Σερβίρετε τα ζυμαρικά με αρακά και Καλή σας Όρεξη!