Η συνταγή για αλμυρά muffins με αχλάδια, τυρί και ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια που έχουμε επιλέξει για τη συγκεκριμένη συνταγή δίνουν μια ξεχωριστή γεύση στα muffins.
Υλικά:
130 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0030 γραμμάρια παρμεζάνα
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
100 ml γάλα
1 αυγό
30 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
100 γραμμάρια τυρί
1 αχλάδι
10 καρύδια με κέλυφος
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.
Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με το τυρί παρμεζάνα και το μπέικιν πάουντερ,μέσα στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τυρί, τα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους και το ψιλοκομμένο καρύδι.
Βήμα 3

Ανακατέψτε τα και στη συνέχεια προσθέστε το υγρό μείγμα μέσα στο μπολ.
Βήμα 4

Ανακατέψτε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 5

Ρίξτε το μείγμα muffin στα βουτυρωμένα φορμακια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βήμα 6

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τα muffins μας.
Βήμα 7

Σερβίρετε διακομίζοντας με καρύδια και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!